שלום רב. ראשית, הרשו לי לברך אתכם על הפורום הזה. הוא מאפשר מענה עלהמון שאלות והעניק לי מידע מקיף באשר להרבה דברים. אני בעלת תואר ראשון ושני בסוציולוגיה מאוניברסיטת ת"א, מתעסקת במשאבי אנוש ומעוניינת לעשות הסבה לתחום העבודה הסוציאלית. הבנתי כי קיימת אפשרות לעשות הסבה לתואר ראשון (שנתיים) או לנסות להתקבל להשלמה לתואר שני בחיפה/בן גוריון/בר אילן. יש לי מס' שאלות מפני שאיני בטוחה שאצליח להתקבל ללימודי ההשלמה לתואר השני(הבנתי שהדרישות ותנאי הקבלה אינם פשוטים): 1. אם אני בוחרת ללמוד את לימודי ההסבה לתואר ראשון באריאל (מכיוון שפיזית המקום הכי נוח לי) ואצטיין שם בלימודי ההסבה- האם יש באריאל מסלול ישיר לתואר שני בעבודה סוציאלית או שאצטרך להתנסות שנתיים בעבודה סוציאלית ואז להגיש מועמדות לתואר שני שם? 2. שוב, אם אצטיין בלימודיי ההסבה באריאל- האם אוכל להגיש מועמדות ישר לאחר סיום לימודי ההסבה לתואר שני באחת מהאוניברסיטאות או שאצטרך לעמוד בדרישה של שנתיים ניסיון בשטח ואז להגיש מועמדות? העניין חשוב לי מפני שאני בת 39 ומעוניינת לבחור במסלול המהיר יותר (גם אם העמוס יותר לימודית וכלכלית) בו אוכל לקבל את התואר השני שלי. 3. את התואר השני שלי סיימתי לפני למעלה מ- 5 שנים. האם את הפטורים על קורסים בלימודי ההסבה או ההשלמה לתואר שני עדיין ניתן לקבל (סטטיסטיקה/שיטות מחקר/סוציולוגיה וכו') או שיש פג תוקף כלשהו? תודה רבה מראש על התשובות. מירב
ש
שני יונגר
הסבה ותואר שני בעבודה סוציאלית
שלום מירב,
להלן תשובותי: 1. לא ידוע לי על מסלול כזה שמציעה המכללה באריאל, בין היתר כיוון שהתואר השני בעבודה סוציאלית מסיים את המחזור הראשון שלו רק בסוף השנה הקרובה. עם זאת, כדאי שתבררי מולם, יש דברים שאינם מפורסמים ברבים פעמים רבות ותוכלי לקבל עליהם מידע ישירות מהמכללה.
בדרך כלל הדרישה היא לשנתיים ניסיון תעסוקתי בתחום, לפחות, וסיום עם ציון של 80 לפחות, תלוי בתחום ויוקרתו.
2. לגבי הגשת מועמדות לאחת מהאוניברסיטאות לתואר שני לאחר הסבה תוכלי להגיש מנועמדות רק לתחום הוא המשך ישיר להתמחות שלמדת בתואר הראשון וגם אז ככל הנראה תדרשי להשלמות, אך זה אפשרי.
3. המסלול להסבה ולתואר שני אמור לקחת לפחות 4 שנים, במסלולי הסבה בדרך כלל קשה ליצור קיצורי דרך במיוחד שיש לצבור גם שעות מעשיות, אך תוכלי כמובן כבר לעבוד בתחום כאשר התואר הראשון בידיך וללמוד במקביל לתואר השני. לגבי תוקף הפטורים, זה עניין של מדיניות בכל מוסד לימודים, אין הוראה מוגדרת בעניין ולכן אין ביכולתי לומר לך בדיוק אם העניין קיים בלימודי תואר שני בעבודה סוציאלית.
האם את מעוניינת לאתר מוסד לימודים שיאפשר לך מסלול מקוצר, במידה וקיים? אם כן העזרי בשירות של האתר לשם כך, הם יעזרו לך למצוא את התשובות.
בברכה, שני
מ
מירב
עוד משהו קטן
מיטל, תודה רבה על תגובתך המהירה. רציתי רק להבהיר משהו לעצמי, שנראה לי שלא כ"כ הבנתי: האם כן ישנה אפשרות לאחר הסבה בע"ס להתחיל מייד את לימודי התואר השני (נאמר אם אני לומדת להסבה באריאל או בר אילן ומסיימת עם ציון גבוה) וכך למעשה ללמוד 4 שנים רצופות, או שיש צורך לאחר ההסבה לעבוד במשך שנתיים במקצוע ורק אז להגיש מועמדות לתואר שני? כי בתשובתך דיברת על 4 שנות לימוד (הסבה+תואר שני) ולא הבנתי האם 4 שנים אלו הן רצופות או שלמעשה מדובר ב- 6 שנים (עם שנתיים עבודה במקצוע בין ההסבה לתואר השני) תודה
ש
שני יונגר
שלום מירב
שלום מירב,
ישנה אפשרות להמשך מיידי לתואר שני בעבודה סוציאלית בבר אילן (לא ידוע לי על מסלול דומה) בו מאפשרים למי שמעוניין להמשיך באותו התחום בו התמחה בתואר הראשון להמשיך ללמוד לתואר שני. כמובן שישנה תלות בציונים וכו'.
אני חושבת שכדאי שתבררי אם בר אילן יקבלו אותך לתואר שני אם למדת להשלמה במוסד שאינו האוניברסיטה עצמה באופן ישיר או לא, ייתכן והאפשרות היא רק לבוגרים שלהם. עדיף לברר לעומק כדי שלא תחווי האכזבה.
עם זאת, באופן עקרוני הדרישה היא לשנתיים ניסיון בתחום לפני התואר השני ובצדק, התחום הוא מעשי מאוד ולכן חשוב שמי שמגיע לתואר השני יגיע מהתחום כדי שהלימודים יהיו אפקטיביים ופקרטיים עובור.
אם את צריכה עזרה בברורים מול בר אילן או בברורים לגבי מסלולים דומים כדאי שתעזרי בשירות של האתר כדי לקבל תשובות.
בברכה, שני
מ
מירב
תודה שני. עזרת לי מאוד
מ
מירב
הבהרה
מיטל, תודה רבה על תגובתך המהירה. רציתי רק להבהיר משהו לעצמי, שנראה לי שלא כ"כ הבנתי: האם כן ישנה אפשרות לאחר הסבה בע"ס להתחיל מייד את לימודי התואר השני (נאמר אם אני לומדת להסבה באריאל או בר אילן ומסיימת עם ציון גבוה) וכך למעשה ללמוד 4 שנים רצופות, או שיש צורך לאחר ההסבה לעבוד במשך שנתיים במקצוע ורק אז להגיש מועמדות לתואר שני? תודה