אני כותב את האשכול הבא כעזרה דחופה לאמא שלי, אמא שלי כבר בת 50 ועובדת בחברה כלשהי כבר הרבה מאוד שנים במקצוע שהיא לא אוהבת, והיא מעוניינת כבר מזמן לעשות הסבה לעבודה סוציאלית,
לפני מספר רב של שנים היא סיימה תואר ראשון במדעי ההתנהגות במומצע של 75. היא מעונינת כבר ממזמן לעבור לעבודה סוציאלית, אך אף אוניבסיטאה לא הסכימה לקבלה, לאחר שנוסדו המכללות היא ניסתה להתקבל לאחת מהם(באזור המרכז) רק השנה היא הצליחה להתקבל לאחר שיחה אישית למכללה מסוימת אך לא הורשה לא לעשות הסבה אלא רק תואר ראשון( מה שבלתי אפשרי בכלל, גם מבחינת המרחק וגם מבחינת העבודה צריך לפרנס וגם שיש צורך להיות נוכח ברוב ימי השבוע במשך 3 שנים) אז ההסבה היא האופציה היחידה שלה, שנת הלימודים מתחילה בקרוב ורק עכשיו הודיעה לה שהיא לא התקבלה להסבה (למרות שנאמר לה שכן מערעור שהגישה ונפגשה עם ראש הוועדה והוא הבטיח לה אישית שהוא ימליץ וגם מהטון שלו נשמע ככה).
הסיבות כנראה לאי קבלה להסבה למכללות הן כנראה בגלל שהתואר נעשה לפני הרבה זמן והחומר נשכח, וגם בגלל הממוצע שלא עובר את רף ה80 (כנראה שהם גם מעדיפים אנשים צעירים יותר).
מה ניתן לעשות בעניין?
תודה רבה
ש
שני יונגר
המלצה
שלום,
קיומו של תואר ראשון לא ניתן לקחת מאף אחד והתיישנות היא עניין בעייתי ספקוליטיבי. ידוע לי שקשה יותר להתקבל ללימודים בגיל מאוחר יותר, אך לבעלת תואר ראשון ושנות ניסיון תעסוקתי רבות, זה אמור להיות דווקא קל יותר.
המלצתי היא כפולה: 1. לפנות למכללות באזורי פריפריה כמו: אריאל בשומרון, מכללת אשקלון, מכללת אחווה ועוד. לעיתי בגלל המרחק הג"ג תנאי הקבלה יכולים להיות נוחים יותר (כמובן שזו השערה שלי ועליך לבדוק זאת לעומק). 2. פנה לשירות של האתר לאיתור מוסדות לימוד, בהרשמה מאוחרת וודאי נותרו עוד מספר מקומות ואולי כיוון שעכשיו זו סוף תקופת ההרשמה יקלו בתנאי הקבלה לשנת הלימודים הקרובה.