הי רציתי לשאול שני דברים:ראשית דיברתי היום עם המזכירה של לימודי השלמה לעבודה סוציאלית תואר שני בבן גוריון,והיא אמרה לי שפרט למבחן באנגלית ,אין מבחן סינון נוסף למסלול.רציתי לשאול האם לדעתכם זה הגיוני שאין שום ראיון קבוצתי או פרטני כחלק מתהליך הסינון,כי זה נשמע לי מוזר,שבעברית יש ובבן גוריון לא יהיה? דבר שני רציתי לשאול האם את ההמלצות שאני מצרפת אני יכולה לראות וכך לבחור את הטובות ביותר,או שזה כמו בפסיכולוגיה תואר שני,שהתהליך נעשה על עיוור,ואין ביכולתי לדעת מה רשום בתוך אותה המלצות שאני מגישה? המון תודה יעל!
ש
שני יונגר
תהליך הקבלה לתואר שניט
שלום יעל,
ראשית כל מוסד לימודים מחליט באופן עצמאי מהו תהליך סינון המועמדים למחלקות השונות ואין הכרח שמה שמקובל באוניברסיטה אחת יהיה מקובל גם באוניברסיטה שנייה.
לגבי ההמלצות, האם כוונתך להמלצות של מעסיקים שאת מצרפת לבקשת הקבלה ללימודים יחד עם קורות החיים או לבקשה אחרת? אנא הבהירי את שאלתך
שני
י
יעל
הי הבהרה של השאלה ששאלתי
הי התכוונתי ל2 המלצות הנדרשות כחלק מתנאי הקבלה אשר יכולות להיות אקדמיות או מההתנדבות,או עבודה.
ש
שני יונגר
המלצות המלצות
שלום יעל,
באופן כללי בעניין המלצות חשוב לזכור את הדברים הבאים: 1. רלוונטיות אופי התעסוקה/הלימודים /ההתנדבות מהם את מביאה את ההמלצה- התחום חייב להיות רלוונטי ברמה גבוהה לתחום אליו את מנסה להתקבל. כך לדוגמא: אם עבדת עם נוער בסיכון בכל דרך שהיא וקבלת המלצה חמה על עבודתך שם זה בהחלט יעזור לך להתקבל תחום נוער וכוד'.
2. איכות ההמלצה- אם ההמלצה אינה חמה אז לא להשתמשך בה
3. תפקידו של הממליץ- ככל שתפקידו של הממליץ בכיר יותר ההמלצה תתפס כיוקרתית יותר
מכיוון שהתחום שאת מנסה להתקבל אליו מצירך יכולות פיזיות של תעסוקה אני מאמינה כי כדאי לך לבחור בהמלצות המראות כי עסקת בפועל בתחום כלשהו והתנדבות תמיד נתפסת בצורה המטיבה עם המועמד בגלל שהיא מראה על רצון אמיתי לתת.