אני בן 47 ...ללא בגרות מלאה או פסיכומטרי בעשרים השנים האחרונות אני מתנדב עם נוער בסיכון, ועכשיו גמלה בליבי ההחלטה להמשיך בכיון בצורה רצנית יותר אבל הנה כמה בעיות ושאלות: ברצוני לברר בנוגע ללימודי עו"ס....מהם דרישות ההשכלה ? מהן תנאי הסף? האם ניתן עדיין להירשם לשנה הנוכחית ? האם קיים סיוע בצורת מילגה או סיוע אחר ?
אודה על תשובה מהירה ברכת שנה טובה
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית
שלום שאול,
ההשכלה הדרושה כדי להתקבל ללימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית הם: תעודת בגרות מלאה ופסיכומטרי. עם זאת כיוון שאתה עברת את גיל 30 אז תעודת בגרות אינה חובה ויש מכללות ואוניברסיטאות הדורשות מכינה הנקראת 30+ המיועדת לסטודנטים בוגרים. עם זאת, פסיכומטרי הוא בדרך כלל חובה ולכן כדאי שתברר במספר מוסדות שונים לגבי תנאי הקבלה ללא פסיכומטרי.
אם עדיין ניתן להרשם לשנה הקרובה ידעו להגיד לך רק במכללות שתפנה אליהן ולכן אינני יכולה לתת לך את התשובה בשמן.
כדי להגיע לכמה שיותר מוסדות לימוד אפשריים אני מאוד ממליצה לך ליצור קשר עם השירות של האתר לאיתור מוסדות לימוד בכך תקצר את הזמן של החיפושים.
לגבי מלגות, כאשר תבחר מוסד לימודים ברר איתם ישירות מהן המלגות האפשריות לכל מוסד לימודים יש מלגות שונות. אתה מוזמן לפנות שוב בעתיד כאשר תתקבל ללימודים כדי שאעזור לך לחפש מלגות מתאימות.