שלום, תמיד הייתה לי זיקה לילדים ועד לא מזמן הייתי בטוחה שאני רוצה ללמוד חינוך, לאחרונה החלטתי שאני רוצה בסופו של דבר לעסוק בסיוע לילדים במצוקה ורציתי לדעת- -האם יש מסלול המשלב את שני המקצועות? -במידה ואלמד רק עו"ס- עד כמה יש נגיעה לעולם הילד? -האם יש חשיבות ללימוד חינוך על מנת לעבוד עם ילדים בסיכון וכיו"ב? -האם יש מוסד לימודים ספיציפי שמתמחה או נחשב טוב לעו"ס עם ילדים? תודה מראש, מור
מ
מיטל ווארפול
עבודה סוציאלית התמחות
מור שלום, מקצוע העבודה סוציאלית, כולל טיפול במצוקות של אנשים, משפחות או קהילות, כקשורות ונובעות משילוב של גורמים אישיים ותהליכים חברתיים וכלכליים.
בקורסי הידע בתכנית הלימודים לתואר שני יש התייחסות למגוון של קבוצות אוכלוסיה, לדוגמה: משפחה, ילדים ונשים, אך לא בתואר הראשון. בלימודי התואר הראשון תוכלי לבקש להשתלב בפרקטיקה בתחומי העניין שציינת ולרכוש נסיון בתחום. כבוגרת תואר ראשון תוכלי להשתלב במסגרות שונות -העמותה לילדים ונוער בסיכון, משרד החינוך (קצינת ביקור סדיר) ובעמותות שונות או מרכזים פרטיים
אם מעניין אותך יותר התחום הטיפולי ההדרכתי יש חשיבות לסוג התואר שתלמדי העדיפול היא עבודה סוציאלית אם מעניין אותך יותר חינוך והוראה עדיף לך ללמוד תואר ראשון פסיכולוגיה או חינוך בלתי פורמלי