שלום רב, יש לי תואר ראשון בעבודה סוציאלית וכעת אני מעוניינת להירשם ללימודי תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית באוניברסיטת חיפה. רציתי לשאול מספר שאלות: 1. האם יש ראיון קבלה? 2. הם מבקשים להגיש: קורות חיים מקצועיים והצהרת כוונות הכוללת תיאור התפתחות אישית ומקצועית - האם קורות חיים הכוונה למה שמגישים למקומות עבודה והצהרת כוונות זה משהו אישי יותר? 3. אם נרשמים למסלול עם התיזה האם אפשר במהלך הסמסטר הראשון להתחרט ולעבור למסלול ללא תיזה? 4. כמה שעות שבועיות לומדים בשנה הראשונה? 5. האם הקורסים הם סימסטריאליים או שנתיים?
תודה! יעל.
מ
מיטל ווארפול
תואר שני עבודה סוציאלית
יעל שלום, במסגרת תהליך ההרשמה, יש להגיש את המסמכים הבאים: 1. שאלון אישי למועמד 2. קורות חיים מקצועיים-הכוונה מפורטים בהתאמה לתחום אותו את מעוניינת ללמוד (לא כדאי להכניס עבודות כגון אדמניסטרציה וכדומה שאינם מתאימים לתחום הטיפול) 3. הצהרת כוונות הכוללת תיאור התפתחות אישית ומקצועית-התפתחות אישית ומקצועית כשמן כן הם הכוונה כיצד התפתחת בעקבות הלימודים והעבודה הן אישית (מאפייני אישיות) והן מקצועית. 4. לרוב מזמנים גם לראיון אישי אך הם לא מציינים את סוגייה זו באתר, ולכן אני ממליצה לפנות אליהם עם שאלה זו. 5. במידה והינך מתחרטת ומעוניינת לעבור למסלול ללא תיזה תדרשי בהשלמת שעות לימוד וקורסים נוספים (תוכניות הלימוד שונות מסלול עם תיזה/ללא תיזה) 6. חלק מהקורסים סמסטריאליים וחלק מהקורסים שנתיים תוכלי לעיין בתוכנית הלימודים באתר האוניברסיטה 7.הלימודים נמשכים כשנתיים כיומיים לימודים+סטאז'
לפרטים נוספים אודות סוגיית היקף הלימודים, ותכנית הלימודים אנא פני למזכירות החוג לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה