שלום, אני מתעניינת בהסבה לעו"ס, אבל בלימודי התואר הראשון למדתי מס' קורסים ש(אני חושבת)מזכאים אותי לפטור (מניעת פגיעה והתעללות בילדים, מחנכים טיפוליים, הפרעות נפשיות וקורסים אחרים בחינוך)...
הבנתי שמשך הלימודים הוא שנתיים, מהם תנאי הקבלה? מבחינת מערכת השעות- עד כמה היא עמוסה? מבחינת תעסוקה- האם קיימת דרישה לעו"ס בפועל?
אני מורה לאנגלית לשעבר, בתחום זה קיים מחסור בכח אדם, אני רוצה ללמוד עבודה סוציאלית כיוון שהנשמה דורשת איזשהו ערך מוסף שלא קיים בהוראה, אבל לא רוצה לגלות שהלימודים היו לחינם בכל הקשור למציאת עבודה...
תודה!
מ
מיטל ווארפול
הסבה לעבודה סוציאלית
נעמה שלום, יתכן ותקבלי פטורים מקורסים במסגרת תוכנית ההסבה (הרבה תלוי בכמה זמן עבר מאז שלמדת, וגם אם יש בידיך את סלבוס הקורסים). תנאי הקבלה ללימודי ההסבה הם ממוצע תואר ראשון 87, ראיון אישי/קבוצתי ונסיון תעסוקתי. היקפה של תוכנית הלימודים היא לרוב יומיים התנסות מעשית+כיומיים לימודים, הנ"ל משתנה ממוסד למוסד. קיימת דרישה לעובדים סוציאליים תוכלי לעיין בלוחות דרושים.לבוגרי תוכנית ההסבה אפשרויות תעסוקה מגוונות לדוגמא: בלשכות הרווחה , בעמותות ציבוריות וחברתיות, בהוסטלים שיקומיים לחולי נפש, בקופות החולים, בבית החולים, בבתי אבות, במתנ"סים, במוסדות החינוך, בארגוני ילדים ונוער ועוד.