שלום, יש לי תואר שני בחינוך ואני מעוניינת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. האם כדאי לי מבחינה מקצועית לבחור את המסלול התלת שנתי עם תואר שני או ללכת על לימודי הסבה בשנתיים ולקבל תואר ראשון נוסף? האם תואר בוגר בעבודה סוציאלית ותואר שני בחינוך יספיקו לי כדי להתקדם (כמובן שיהיו לי גם השתלמויות בהמשך) או שחשוב להחזיק גם בתואר שני בעבודה סוציאלית? אני ממש מתלבטת כי למדתי כל כך הרבה שנים ואני לא יודעת אם אני רוצה כרגע, בשלב זה בחיי, להעמיס על עצמי עוד שנת לימודים אחת. מה דעתך?
מ
מיטל ווארפול
לימודי עבודה סוציאלית
מירי שלום,
לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית הם לימודים עם התמחות לדוגמא: * מסלול קליני לטיפול בילד ונוער - עם תיזה וללא תיזה * מסלול קליני לטיפול במצבי לחץ וטראומה – עם תיזה וללא תיזה לעומת זאת לימודי תואר ראשון הם ללא התמחות. חשוב לציין כי קיימים הבדלים רבים בין תואר ראשון לשני בתחום הן בשכר והן באפשרויות התעסוקה. מאידך אם אינך בטוחה כי תחום הטיפול הוא מושא חייך אל תבחרי במסלול זה אלא בלימודי תעודה. עלייך להחליט תחילה במה את חולמת לעבוד ורק אח"כ להחליט על המסלול המתאים. אין הרבה הבדל בין לימודים של שנתיים לשלוש ולכן, אל תתני למדד הזמן לקבוע את בחירתך. חשבי על המטרה הסופית ועל התפקיד שהיית רוצה למלא.....