שלום מיטל, אני בן 35, יש לי תואר ראשון בכלכלה ועובד ככלכלן ב- 8 שנים האחרונות, אני מלווה כבר 5 שנים בחור עם תסמונת אספרגר (כל הפרטים נראים לי רלוונטיים) ורוצה לעשות הסבה לעבודה סוציאלית, כאשר בסוף אני רוצה להיות עובד סוציאלי קליני. מס' שאלות לי אלייך: 1. ראיתי שיש תוכניות הסבה ישירות לתואר שני באונ' העברית, באר שבע וחיפה. אם הבנתי נכון, בתוכניות אלו אין מסלול קליני. האם הבנתי נכון? אם אכן כך, מה נדרש על מנת לעשות את ההשלמה לעובד סוציאל קליני? (לאחר סיום תואר שני במסלולים אלו). 2. מעיון בתוכניות לעבודה סוציאלית קלינית לתואר שני באונ' חיפה ובר אילן עולה כי נדרשות שנתיים עבודה לאחר ה- BA ורק אז יהיה אפשר להתחיל ללמוד. את יודעת האם ישנה איזו גמישות? התחשבות בניסיון מקצועי (לפני קבלת ה- BA), ציון סופי של התואר הראשון, או הגיל שלי? 3. האם עובד סוציאל קליני דהפקטו יכול לטפל בדיוק כמו פסיכולוג קליני? אם לא, הוא יכול לעשות אילו שהם קורסים וכן לטפל כמו פסיכולוג? 4. האם לאחר סיום הסבת אקדמאים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית ניתן להגיש מועמדות לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית? תודה רבה, אודי
מ
מיטל ווארפול
עבודה סוציאלית תחום קליני
שלום אודי, תודה שפנית אלינו, 1. תוכנית הסבה המשלבת גם לימודי תואר שני קליני מתקיימת באוניברסיטת חיפה, או באוניברסיטת בר אילן מציעים הכשרה ללא מסלול משולב-התמחות במגמה טיפולית 2.אוניברסיטת חיפה במסלול ההסבה אינה דורשת הפסקה בין המסלולים (בין תואר ראשון לשני) בהשוואה לאוניברסיטת בר אילן, לא קיימת גמישות אלה הם תנאי הקבלה קיימים הבדלים רבים בין עובד סוציאלי קליני ופסיכולוג קליני הן בהתמחות והן במסגרת העבודה, תוכל לקרוא על כך באתרי האוניברסיטאות השונות 3. אם אתה מתעניין בפסיכולוגיה קלינית תדרש להשלים את מבחן המתאם נוסף להסבה לתואר ראשון.