שלום, אני לומדת כעת שנה ג' בתואר ראשון לע"ס. ממוצע הציונים שלי כיום הוא 97 וקיבלתי תעודת הצטיינות. ברצוני להמשיך מיד לתואר שני קליני, אך שתי שאלות לי: א. האם קיימת אופציה כזאת בבר-אילן? ב. האם זה אומר כי אהיה חייבת לעסוק בתחום בריאות הנפש בלבד?
תודה ושבת שלום.
מ
מיטל ווארפול
תואר שני עבודה סוציאלית קלינית
שלום,
1.קיים מסלול ללימודי עבודה סוציאלית בתמחות טיפולית, שיקומית, או מינהלית בבר אילן, פני למזכירות לתואר שני לגבי מסלול ישיר. המגמה הטיפולית: נועדה לקדם ולפתח עובדים סוציאליים בעלי ניסיון בתחום הטיפול בעבודתם במסגרות שונות המטפלות בפרט, בקבוצה או במשפחה. תכנית הלימודים מתמקדת בתאוריה ובפרקטיקה של הטיפול הדינמי-אנליטי, בהכרת גישות טיפול מגוונות נוספות בעבודה סוציאלית ובהעמקת כושר האבחון והטיפול בייחוד בפרט, אך גם בקבוצה ובמשפחה.
מגמה קלינית קיימת באוניברסיטת חיפה, תחום קליני מתמקד בהרחבת הידע התיאורטי והקליני בהתפתחות והתנהגות נורמטיבית ואבמורמלית. קיימים מסלולים בהתמחות קליני בשילוב פסיכודרמה, או קליני וטראומה. במהלך הלימודים אם תבחרי קליני תעסקי בעיקר גם בסטאז' בבריאות הנפש אך אם תבחרי התמחות משפחה טיפול זוגי תוכלי לעסוק בתחומים שונים.אנא עייני באתרים של אוניברסיטאות השונות לקבלת פרטים נוספים כמו סוגי התמחות ועבודה מעשית בתחום. בהצלחה מיטל ווארפול