אני מעוניינת להתקבל שנה הבאה לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית. כיום אני עובדת כעו"ס במחלקת רווחה כשנה. (ומתנדבת בעמותה לנוער בסיכון) האם זה יכול להוות בעיה מבחינת הניסיון התעסקותי שנכון להיום אינו במישור הקליני? תודה.
מ
מיטל ווארפול
נסיון תעסוקתי
שלום מעין, אנא פרטי איזה תפקיד הינך ממלא בעמותה וברווחה כדי שאוכל לתת לך תשובה מדוייקת.
בברכה מיטל ווארפול
מ
מעין
למיטל
כיום אני עו"ס ביחידת המעקב ברווחה. בעמותה אני מתנדבת בצ'ט אנונימי של פניות בני נוער בנוגע למצוקות שונות.
מ
מיטל ווארפול
דרישת ותק
שלום מעין, חלק מתנאי הקבלה לעבודה סוציאלית קלינית: הם דרישות ותק בעבודה סוציאלית - נדרש ותק בעבודה במקצוע. רק מועמדים עם ניסיון של שנתיים לפחות ב-50% משרה או יותר בתקן של עובד/ת סוציאלי/ת בעבודה עם ילדים ונוער ו/או סביבותיהם יתקבלו למגמה. במיוחד באוניברסיטאות. על הנרשמים למגמה זו לצרף אישורי העסקה רשמיים ממקום העבודה המציינים היקף משרה ותאריכי תחילת העבודה, המשכה או סיומה, ולדאוג להמשך עבודה רציף בתחום ילד ונוער ו/או סביבותיהם במהלך שתי שנות הלימוד לתואר השני (בשכר/בהתנדבות). כמה זמן הינך עובדת בתחום, מה מהות תפקידך ביחידת המעקב ברווחה? האם את מקבלת הדרכה? אשמח לתשובתך מיטל ווארפול
מ
מעין
תגובה לתגובה
סיימתי את לימודי ביולי 2009 . נכון להיום אני עובדת כמעט שנה ברווחה. התפקיד הוא סיוע לאוכלוסיה בגילאים בוגרים, מעל 18 ועד בכלל , (אלו אנשים בעלי נכויות/ מוגבלויות )עזרה במיצוי זכויות, תיווך מול גופים, ביקורי בית, עזרה חומרית. אני מקבלת הדרכה. הכיוון הקליני שלי יותר כיום הוא ההתנדבות. תודה על ההתייחסות!
מ
מיטל ווארפול
נסיון תעסוקתי לקראת לימודים לקלינית
שלום מעין, אם את מעוניינת בלימודי תואר שני, חשוב שתכווני לשם כבר מעכשיו כדי להגדיל את סיכויי הקבלה שלך, תנאי הקבלה די נוקשים במיוחד באוניברסיטאות. ולכן אני ממליצה לך להשתלב לפחות בחצי משרה בתחומי בריאות הנפש(אנו"ש, בתי חולים וכדומה). נוסף לכך, תנסי לפנות במייל לראש החוג/מזכירות החוג לעבודה סוציאלית תואר שני ולהתייעץ. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
מ
מעין
מיטל, תודה רבה, אך שאלה נוספת
האם תפקידים אחרים ברווחה כמו עו"ס שיקום או עו"ס נערות יכולים להגדיל את סיכויי הקבלה לתואר שני קליני?
מ
מיטל ווארפול
נסיון תעסוקתי
שלום, בהמשך לשאלתך התשובה היא כן, עיסוק בתחומים שציינת יכולים לעזור, חשוב לקבל הדרכה.