שלום, סיימתי לפני כשנה את לימודי התואר הראשון בעבודה סוציאלית. כיום אני עובדת כעו"ס במחלקת רווחה. אני מתכוונת בעתיד (הקרוב) ללמוד תואר שני,מעוניינת ומקווה שכך יהיה בהתמחות קלינית. אני מתלבטת מאוד אם להירשם לשנה זאת (עוד אפשרי) למסלול של התוכנית הדו שנתית לעו"ס בטיפול בילד ונוער במסגרת לימודי ההמשך בבר אילן. כיום אני מתנדבת עם נוער ונכון להיום ארצה בהמשך לעבוד גם עם נוער בהיבט של פסיכיאטריה למשל ,או כעו"ס נערות. מכיוון שהעלות הכספית היא גבוהה, האם שווה לי להמתין לתואר שני או ללכת על זה, הרי זה כלי- אוכל לטפל בילדים ומתבגרים אח"כ. (נכון?) גם מבחינת שלבי המקצועי, אני מתלבטת אם נכון כרגע ללמוד זאת. תודה רבה,מעין.
מ
מיטל ווארפול
מועדי הרשמה
שלום מעין, אם תבחרי במסלול תואר שני קליני תוכלי לקבל הכשרה כוללת לטיפול ארוך וקצר מועד בילדים ונוער. ועל כן לא כדאי ללמוד לימודי תעודה כי הקורסים יחזרו על עצמם(חלקם), וההכשרה לתואר שני, בהיבט הקליני, מקיפה יותר. אולי תבחרי בנתיים לימודי תעודה בתחומים על אותו רצף כמו הנחיית קבוצות, פסיכותרפיה???
אשמח לענות לשאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
מ
מעין
תגובה למיטל
מיטל, תודה רבה על תשובתך. פסיכותרפיה אכן מעניינת אותי אבל שוב, אני חושבת שכדאי שאעשה קודם תואר שני ואח"כ אבחר לי ענפים נוספים להתמקצעות. לא מזמן התעניינתי מאוד בפסיכותרפיה קוגנטיבית- מסלול מיוחד לעו"ס, אך זה לימודים של 3 שנים והייתי מעדיפה בטווח הזמן הזה ללמוד תואר שני. יש מסלולי פסיכותרפיה אחרים קצרים יותר, שאפשרי ללא תואר שני? או לימודי תעודה אחרים נניח שנלמדים כשנה?
מ
מעין
מיטל, בהמשך לשאלתי אשמח לתגובתך
מיטל, תודה רבה על תשובתך. פסיכותרפיה אכן מעניינת אותי אבל שוב, אני חושבת שכדאי שאעשה קודם תואר שני ואח"כ אבחר לי ענפים נוספים להתמקצעות. לא מזמן התעניינתי מאוד בפסיכותרפיה קוגנטיבית- מסלול מיוחד לעו"ס, אך זה לימודים של 3 שנים והייתי מעדיפה בטווח הזמן הזה ללמוד תואר שני. יש מסלולי פסיכותרפיה אחרים קצרים יותר, שאפשרי ללא תואר שני? או לימודי תעודה אחרים נניח שנלמדים כשנה?
מ
מיטל ווארפול
לימודי המשך
שלום מעיין,
לימודי פסיכותרפיה נמשכים כשלוש שנים ברוב במוסדות. אין לימודי תעודה שנמשכים כשנה בד"כ לימודים נעים בין שנתיים לארבע שנים. אני ממליצה לך לבדוק לימודי טיפול משפחתי זוגי, ניתוח התנהגות. תחומים נוספים תוכלי לבדוק מול מכון אדלר, מכון שינוי או היחידה ללימודי המשך באוניברסיטת בר אילן/תל אביב ועוד ....כמובן תלוי מקום מגורים. תוכלי לפנות לאתר לייעוץ אישי חינם בהצלחה מיטל ווארפול