שלום, סיימתי תואר ראשון בעבודה סוציאלית, אני שוקל ללמוד פסיכודרמה או לשלב בין דרמה (משחק) לתרפיה..
לגבי פסיכודרמה - נדרשות 300 שעות של הכשרה מעשית לפני שאפשר להתקבל ללימודים אלה (בסימינר הקיבוצים)..
לפניי עומדות 2 אפשרויות -
אופציה א' - ללמוד משחק ולהשיג את ה 300 שעות. הבעייה היא שלימודי משחק יקרים מאוד ואני עדיין לא בטוח לגביי פסיכודרמה..
אופציה ב' - ראיתי שיש תוכנית פלייבק בבר אילן. התוכנית מעניקה כלים טיפוליים הקשורים בפלייבק אך עדיין לא מכשירה אותך להיות מטפל בפלייבק ונותנת לך רק 120 שעות (במידה ואני ארצה להתפתח לפסיכודרמה זה בעייתי)., אך ניתן שנה שנייה ללמוד הנחיית פלייבק..
היתרון בפלייבק זה שהוא נותן לך כלים טיפוליים בניגוד ללימודי משחק, החיסרון הוא שזה לא מספיק שעות, ואני מניח שהוא גם פחות מקצועי מבית ספר למשחק. החסרון בבית ספר למשחק זה שהוא מאוד יקר ולא ממש נותן רקע טיפולי. ואני עדיין לא בטוח לגבי לימודי פסיכודרמה בהמשך...
בסופו של דבר רציתי לשאול את דעתך על כך...
מ
מיטל ווארפול
טיפול ביצירה והבעה
שלום מיקי, "טיפול ביצירה והבעה", המכונה "טיפול באמנויות", הוא שם-כולל למקצועות העוסקים בתהליכי יצירה והבעה בתחום האמנויות לשם, טיפול בהפרעות נפשיות ובמצוקה נפשית. באופן ספציפי טיפול רגשי המגייס את כוחן המרפא של האמנויות על מנת להגמיש דפוסי הגנה, לטפח כוחות נפשיים ולחזק את כושר ההסתגלות של הפרט. לדוגמא: טיפול בדרמה, פסיכודרמה, ביבליותרפיה. עד לחקיקת החוק, אין לנו אפשרות לתת מידע מוסמך בנוגע לקריטריונים הממשלתיים להכרה בתוכניות הכשרה בטיפול ביצירה והבעה. על כן, נאסר על הרשויות הממשלתיות והמעסיקים להבחין בין תוכניות הכשרה מוכרות, לבין כאלה שאינן מוכרות. אני פחות ממליצה על התהליך הארוך שציינת.מכיוון שהינך מגיע מטיפול לא ברור מדוע נדרש ממך נסיון נוסף בתחום. לא כל מוסדות הלימוד מבקשים תנאי קדם לקבלה לתכנית כמו בסמינר הקיבוצים לדוגמא קיימת תכנית לימודי תעודה חד שנתית בפסיכודרמה בשילוב אמנויות (מתחילים). בשיתוף היחידה להשתלמויות והדרכה של ביה"ס לחינוך, אוניברסיטת בר-אילן. התכנית מיועדת לאנשי טיפול. גם מכון כיוונים אינו דורש נסיון בתחום אלה יותר ראיון והתרשמות אישית. אני מציעה לפנות למספר מוסדות במקביל כדי לבדוק אילו קורסים קיימים וההבדלים בניהם אשמח לענות על שאלות נוספות מיטל ווארפול
מ
מיקי
תודה רבה על תגובתך..
מהברור שעשיתי - המליצו לי ללמוד בסמינר הקיבוצים מאחר והם נחשבים לטובים ביותר בתחום הפסיכודרמה בארץ... ומדובר בלימודים יקרים הנמשכים ל 3 שנים... לכן אני מתלבט אם להכנס לתחום ואם אני באמת אתחבר אליו..