ראשית, קראתי מספר הודעות ותגובות בפורום זה ומאוד התרשמתי מתגובותיך - אינפורמטיביות, לעניין, מוכנה לענות בפירוט על אותן שאלות שכבר נשאלו, ובכלל, עוזרת מאוד. שנית, לשאלתי. אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות מהמכללה האקדמית תל אביב יפו. בימים אלו אני מתכוננת לבחינת המתא"ם, המתקיימת באוקטובר 2010, במטרה להתקבל ללימודי פסיכולוגיה קלינית לתואר שני. הקבלה לתואר השני בפסיכולוגיה היא אפשרית כמובן אך לא פשוטה - בחינת המתא"ם הקשה, הראיונות המאתגרים, ההמלצות הנדרשות וכו'. לכן, אני מכינה את עצמי כבר מעכשיו לאפשרות אלטרנטיבית - הסבה לעבודה סוציאלית. זו אולי שאלה קצת טיפשית אך אני רוצה להיות בטוחה - במידה ואני עושה את תוכנית ההסבה בת השנתיים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, האם זה אומר שיהיו לי בסיומה שני תארים ראשונים? אחד במדעי ההתנהגות והשני בעבודה סוציאלית? בנוסף, אני מתלבטת אם ללכת לכיוון הסבה לתואר ראשון או כבר ללכת על התוכנית הישירה לתואר שני בחיפה. מאחר ואני פחות מכירה את עולם העבודה הסוציאלית - האם תואר ראשון מספיק בתחום זה לעבוד ולטפל? או שמא קיימת עדיפות ברורה בתחום לבעלי תואר שני וסיכויים גדולים יותר להתקבל לעבודה? סליחה על האורך... ותודה רבה :)
מ
מיטל ווארפול
עבודה סוציאלית
שלום יעל, שאלתך מעסיקה סטודנטים רבים...... הדרך שבחרת היא מצויינת כלומר בירור הפרטים הרלוונטיים במידה ותבחרי מסלול אחר מפסיכולוגיה. קודם כל הרבה הצלחה במבחן מתא"ם!!!!
בתום ההסבה אכן יהיו לך 2 תארים ראשונים. נוסף לכך בהמשך לשאלתך, כבוגרת תואר ראשון בעבודה סוציאלית תוכלי להשתלב במסגרות טיפוליות שונות כמו עמותות, מרכזים להתפתחות הילד, אנוש, נוער בסיכון וכו'....... כדי להחליט איזה מסלול בעבודה סוציאלית יתאים לך יותר, עלייך להתחשב בפרמטר הזמן. באוניברסיטת חיפה את לא נדרשת להפסיק את הלימודים אחרי שסיימת הסבה אלא יש לך אפשרות בשנה השנייה של ההסבה להתחיל לצבור נקודות לתואר השני מה גם שלא תתבקשי להציג נסיון טיפולי עשיר..... כדי להתקבל לתוכנית.... בהשוואה למסלולי הסבה אחרים....... אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול