היי שמי דורית ואני מתלבטת אם ללמוד את המקצוע עבודה סוציאלית אני אוהבת לעזור לאנשים לא משנה באיזה גיל ורקע ואני חושבת שהתחום הזה מתאים לי.. איפה אפשר ללמוד ומהם תנאי הקבלה בנוסף חשבתי גם על תואר ראשון במנהל מערכות בריאות האם זה יתן לי משהו פרקטי ביד או שצריך ללמוד תואר שני בשביל למצוא עבודה ומה אוכל לעשות אם זה מאחר ויבלו אותי במכללת הדסה. עדיפות לאזור י-ם והסביבה אשמח אם תעזרי לי בברכה
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום דורית, עבודה סוציאלית מתמקדת במתן שירותים עבור האנשים הנזקקים בקהילה. אוכלוסיית העבודה בעיקרה: נשים חד הוריות, נתמכי סעד, משפחות במצוקה, ילדים עם קשיים חברתיים ולימודיים, נשים מוכות או מעוטות יכולת כלכלית, בני נוער במצוקה, בעיות אלכוהול, פערים חברתיים, ילדים מוכים/עברו התעללות ועוד........ תואר ראשון בעבודה סוציאלית נלמד באוניברסיטת ,בר אילן, תל אביב, העברית מכללת צפת, מכללת תל חי וכו'..... תנאי הקבלה הם ממוצע בגרות מעל 90 ופסיכומטרי מעל 580.
לעומת זאת תואר ראשון במנהל מערכות בריאות נועד לאלה שכבר עובדים בתחום הניהול במערכות הבריאות ומעוניינים לשפר את רמתם ויכולתם המקצועית והביצועית. הלימודים מתקיימים במכללת יהודה ושומרון באריאל, מכללת עמק יזרעאל והמכללה לישראל