שלום, אני מעוניינת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית עם תואר שני באריאל. הבנתי שישנו ראיון קבוצתי לפני כן, האם תוכלו לומר לי פחות או יותר כיצד הוא מתנהל? מה שואלים?כיצד להתכונן? כמו כן, אחד מתנאי הקבלה הוא ממוצע של 85 ומעלה, האם ידוע לכם מה חתך הקבלה(מאיזה ציון מתקבלים בפועל) לפחות בשנים האחרונות? אני שואלת משום שישנה אפשרות להתקבל על תנאי (לפני שיש לי זכאות לתואר), ממוצע הציונים שלי כרגע עומד על 88 ואני מחכה לקבל ציון בעבודה פסיכומטרית בלבד. עם זאת, אני יכולה לבקש שידחו לי את הזכאות ולשפר ציונים בשלושה קורסים. השאלה (קצת מסובכת אני יודעת) אם כדאי לי לנסות להתקבל על תנאי (בלי הזכאות) ובכך להפחית את סיכויי הקבלה שלי, אבל לשמור את האופציה לשפר ציונים ולנסות שוב בשנה הבאה, או לסגור כבר עכשיו את התואר הראשון ולנסות להתקבל עם הממוצע הקיים (ואז נפתחות עוד אוניברסיטאות כמו בר אילן ותל אביב כאופציות לרישום). יש לציין שאני בת 31 +עובר והזמן לא ממש לטובתי ..
ש
שני יונגר
מה שאני ממליצה לך לעשות
שלום אוריין,
מאוד קשה לעשות הכנה לראיינות כאלו אבל תוכלי לפחות להתכונן ברמה הטכנית: למדי היטב את קורות החיים שלך ודעי להסביר כיצד הם קשורים לתחום שבחרת ללמוד ולמה. דעי לספר מה גרם לך להבנה הזו שאת צריכה להיות עו"ס חשוב שתלמדי על התחום ותדעי למקד באיזה תת תחום בעולם העו"ס תרצי לעסוק ולמה. זכרי להקשיב לאנשים שיושבים מולך ולשקף להם את הבנתך מהדברים שנאמרו בסימולציות ובגדול תהיי את כי זה מה שהכי חשוב. לגבי הציונים, עם ממוצע 85 לצערי כיום לא ניתן להתקבל לתוכניות הללו אלא עם ממוצע 88 כפי שרשמת פה. ממוצע 88 אמור להיות מספיק בהחלט, למיטב ידיעתי אלא אם יאמר לך במפורש אחרת על-ידי מוסד הלימודים עצמו ולכן כדאי שתרימי אליהם טלפון בימים הקרובים ופשוט תשאלי. חבל סתם לשפר ציונים שלא לצורך ממוצע 88 הוא יפה מאוד.