אני מתעניינת בלימודי עובדת סוציאלית. ואני מתלבטת לגבי העומס הרגשי. אני בטבעי אדם רגיש ורך, שמאוד אוהב לעזור לאנשים. וזוהי בעצם הסיבה שאני מעוניינת במקצוע הזה. אבל מצד שני אני חוששת שאטבע בעומס רגשות וכאב עצום מקשיים של אנשים. אולי לא מספיק הבנתי מה כולל המקצוע בפועל? אשמח לעזרה. וגם כרגע אני באמצע לימודי קורס עיצוב פנים. האם שווה לי להשקיע בלימודי תואר בנוסף? אולי ישנה אפשרות ללמוד את המקצוע בלי לימודי תואר?
ש
שני יונגר
מקצוע העבודה הסוציאלית
שלום בת שבע,
זה בהחלט מקצוע לא קל ומתמודדים בו עם הצד הלא יפה של החיים מכל הבחינות אם מדובר במשפחות שות יום, מחלות קשות, התמכרויות, זקנה ועוד. יש אמנם תמיכה לאורך כל הדרך ותמיד יש למי לפנות, אבל ללא ספק צריכים להיות בעלי חוסן נפשי מאוד גבוהה. אין זה אומר שאם את אדם עדין את לא חסינה, אבל אני מניחה שההתנסות שלך תלמד אותך הכי טוב האם זה בשבילך או לא. אי אפשר ללמוד עבודה סוציאלית ללא תואר ואי אפשר לעסוק בעבודה סוציאלית ללא תואר. את חייבת להחליט שזה מה שאת רוצה לעשות ולהיות וללכת ללמוד את זה בצורה מסודרת. או שתלכי לייעוץ ואבחון מקצועיים שבהם יבחנו את ההתאמה שלך לסוגי תעסוקה שונים וידעו לומר לך בצורה מדויקת יותר מה הכי נכון לך ללמוד. כדאי שתשקיעי בזה מחשבה.