אני בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות בציון סופי של 85. אני רוצה לעשות הסבה לעבודה סוציאלית ע"מ להמשיך לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית להתמחות בטיפול פרטני. אין לי נסיון טיפולי. שאלתי היא האם ההכשרה המעשית שנעשית במסגרת ההסבה נחשבת לעבודה בתחום אשר נלקחת בחשבון ע"י המוסדות השונים במסגרת תנאי הקבלה? כמו כן האם יש טעם להגיש מועמדות לאונ' בר-אילן אם אני לא עומדת בתמאי הסף למסלול ההסבה? (אני יודעת שהמסלול סגור כעת) ובכלל מהם תנאי הקבלה לתואר השני עם התמחות קלינית והאם בסיומו אפשר כבר לטפל או שיש צורך להמשיך בלימודי פסיכותרפיה?
אודה לתשובתך.
יום טוב!
מ
מיטל ווארפול
שאלות לימודי ע. סוציאלית
שלום מורן, תנאי הקבלה ללימודי הסבה הם 87 ומעלה ציון בגרות ופסיכומטרי לפחות 580 כמובן גם ראיון אישי/קבוצתי. המוסדות המלמדים הם אוניברסיטת בר אילן אוניברסיטת חיפה, מרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, מכללת אשקלון, האוניברסיטה העברית וכו' חשוב להגיש מועמדות במספר מוסדות במקביל כדי לקדם את קבלתך ללימודים. אני ממליצה לך לעיין בתוכניות הלימוד השונות כיוון שלא בכל המוסדות מציעים מסלול לימודים זהה. ניתן לעבוד בטיפול עם תואר ראשון וכמובן בשני אך כדי לעסוק בפסיכותרפיה עלייך לקבל הכשרה בלימודי תעודה נוספים. אשמח לענות לשאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול