שלום. אני בן 34. יש לי תואר ראשון בקולנוע (בהצטיינות) מאוניברסיטת תל אביב, אבל לא עסקתי בתחום והחלטתי כעת, באיחור אופייני, שאני רוצה לעבוד עם אנשים, לעזור ולטפל במסגרת טיפול יחידני. נוטה לכיוון עבודה במוסדות שיקום או גריאטריים. שקלתי ללמוד ריפוי בעיסוק אבל הנטיות שלי בפירוש לא ריאליות ואין לי היכולת ללמוד את כל הנושאים הביולוגיים והכימיים. יש לי מספר שאלות לגבי לימודי עבודה סוציאלית: 1. האם עדיף לי להתקבל לאחת מתוכניות ההסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, או שאולי להתחיל תואר ראשון לכל דבר? ראיתי באתר של בר אילן למשל שתוכנית ההסבה מאד אינטנסיבית, ולא תאפשר ממש לעבוד תוך כדי לימודים. האם יש תוכניות יותר ליברליות מבחינת הזמן? 2. לחלופין - בקשר לתוכנית הישירה לתואר שני באוניברסיטת חיפה - לא הצלחתי להבין את היתרונות והחסרונות של התוכנית. האם לבוגרי התואר השני יש עדיפות בקבלה לעבודה לאחר מכן? האם בוגרי התואר השני מוסמכים לטפל כמטפלים קליניים? 3. מבחינת מועדי ההרשמה, האם איחרתי את המועד או שניתן עדיין להתקבל לשנת הלימודים הקרובה?
מודה מראש על הסבלנות, שבוע טוב, גבי.
מ
מיטל ווארפול
הסבה עבודה סוציאלית
שלום גבי, תודה שפנית אלינו, תוכניות ההסבה גם בחיפה וגם בבר אילן הן אינטנסיביות(לימודים+התנסות מעשית) ומאפשרות לרוב לעבוד בעבודות סטודנטיאליות ..... התוכנית שמציעה אוניברסיטת חיפה מהוה יתרון על תוכניות אחרות מבחינת מדד הזמן. כלומר אתה מתחיל את התכנית כהסבה ומהשנה השנייה אתה משלב גם קורסים של תואר שני ואינך נדרש לסיים את ההסבה לעשות הפסקת לימודים לרכוש נסיון ואז לנסות להתקבל שוב ללימודים. אלא אתה ממשיך לתואר שני בתום ההסבה, זוהי תכנית משולבת. למיטב ידיעתי, ההרשמה נסגרה לפני כחודשיים (תלוי באיזה מוסד). שווה להרים טלפון ולבדוק מול החוג במוסדות השונים. בהצלחה מיטל ווארפול
ג
גבי
תודה. שאלת הבהרה
תודה על תשובתך המהירה. בבר אילן בדקתי ואין אפשרות להתקבל לשנה זו. לגבי התואר בחיפה - לא ברור לי אם התואר השני מסמיך אותי להיות עובד סוציאלי, מכיוון שרשום במפורש שהלימודים אינם נותנים תואר ראשון בעבודה סוציאלית, וכמו כן לא ברור לי ואם אני יכול להמשיך בעקבות התואר השני ללימודי פסיכותרפיה על מנת לטפל באופן פרטי ויחידני.
מ
מיטל ווארפול
הסבה חיפה
שלום גבי, התואר השני הוא מאסטר בעבודה סוציאלית בתחום ההתמחות שתבחר(קליני, משפחה, שיקומי וכו'...). עליך לבדוק מול מזכירות החוג לעבודה סוציאלית בחיפה אילו תעודות אתה מקבל בתום המסלול. ובהמשך לכך לפנות לאגודה הישראלית לפסיכותרפיה ולבדוק מולם מהם תנאי ההסמכה לפסיכותרפיה והאם המסלול של חיפה מספק עבור ההסמכה?