שלום, קודם כל אני רוצה לפרגן לאתר הזה שלמדתי ממנו המון. אשמח לקבל את עזרתכם. אני רוצה ללמוד עו"ס כי לא מצאתי משהו אחר שיספק אותי, אין לי סיפור חיים קשה,אין לי צלקות עבר. פשוט אוהבת לעזור לאנשים,העניין הוא האם זה מספיק? ולגבי תנאי קבלה אני מעוניינת ללמוד באשקלון אך הם דורשים פסיכומטרי.ואין לי בספיר הציעו לי מסלול של שנה א' לימודים רב תחומיים ולהוציא ממומצע של 85 ולעבור לשנה א' בעו"ס. מה עדיף לי? אני רוצה להתחיל השנה בכל מחיר.
ש
שני יונגר
איזה מסלול עדיף
שלום שובל,
תודה רבה, אנחנו משתדלים ככל שאנחנו יכולים לתת את המענה הרלוונטי ביותר האפשרי לכל פונה. ולעניינינו, שני המסלולים שאת מתארת פה הם בדיוק אותו הדבר בעיני, אם ללמוד לקורס פסיכומטרי ולהתקבל ללימודי לשנה א' באוקטובר 2017 או ללמוד שנה שלמה של תואר אחר לחלוטים ואז לעבור לשנה א' בעבודה סוציאלית. בעיי אין הבדלים הרי בכל מקרה תתחילי ממש את התואר עצמו בפועל רק באוקטובר 2017. איפה אני כן רואה הבדל? אני רואה הבדל במסלול שבו את מאמינה שתולכי להצליח יותר, אם את מאמינה שתצליחי בספיכומטרי להגיע לציון הנדרש, לכי על זה זה יצריך ממך הרבה פחות השקעה מלימודי שנה ' בלימודי תואר שאינו התואר שאת למעשה רוצה לסיים. ואם את מאמינה כי תצליחי יותר בלימודים בקורסים הכלולים בשנה א' של הלימודים הרב תחומיים, אז לכי למסלול הזה. זה עניין שלך ואת מכירה את עצמך הכי טוב. לא רואה קשר הכרחי בין צלקות עבר ולימודי עבודה סוציאלית, את יכולה להיות מועמדת נפלאה לעבודה בתחום גם ללא היסטוריה כואבת.
תהליך הטיפול של עו"ס
היי. תודה על המענה מכוון שאין לי שום קשר לעו"ס ומכוון שאין לי צלקות עבר, חשוב לי לדעת לאן אני נכנסת. אני רוצה את המקצוע הזה כי הוא כיביכול לעזור לאנשים ? השאלה אם להיות כל היום בסיטואציות עצובות זה לא משפיע מאוד על חיי המשפחה, והשאלה החשובה בעניני אני לא חושבת שהייתי תלמידה טובה ויש לי קשיי למידה של חוסר משמעת עצמית,או ריכוז. איך אני אדע אם אוכל לעמוד בלימודי עו"ס? כי אני יודעת שהם מאוד קשים. ועוד שאלה, למה תמיד יש משרות מאוד קטנות לעו"ס? הרי הביקוש מאוד גדול אז למה בעצם לא לעשות משרה מלאה לכ העו"סיות וככה המשכורות יהיו בהתאם? תודה אשמח להתייחסות.
ש
שני יונגר
לימודים ועבודה בעבודה סוציאלית
שלום שובל,
זו עבודה קשה ורואים בה דברים נוראיים. אין דרך אחרת לומר את זה ואין טעם לייפות את העניין. צריכים להיות אנשים מאוד חזקים בעלי חוסן נפשי גבוהה מאוד כאשר נכנסים לתחום הזה שבו רואים לצערי את אוולות החיים הרבות בעולם שלנו. איך זה ישפיע עליך, בין היתר זו בחירה שלך כיצד להתייחס לדברים. את מכירה את עצמך הכי טוב. אני לא יודעת עד כמה הלימודים עצמם הם לימודים קשים, אם לזה התכוונת אבל באופן כללי לימודים אקדמיים הם לימודים עמוסים מאוד ולכן זה קשה לרבים אביל רבים עוברים אותם בהצלחה גם עם לקויות למידה. לגבי המשרות והשכר, זה נושא שבו קשה לומר איפה הבעיה התחילה או במילים אחרות בביצה או בתרנגולת כי יש אנשים שמוכנים לעבוד במשרות קטנות ויש תחומי עיסוק מסוימים בעבודה הסוציאלית בהם התופעה הזו מאוד חמורה לצערי. אבל לא כל המשרות קטנות וזה תלוי גם בך מה תחפשי והאם תהיי מוכנה להתפשר.