שלום , הנני מתחילה השנה לימודי עבודה סוציאלית כאשר אני לא מכוונת בסיום הלימודים לתפקידים טיפוליים אלא לתפקידים שהם פחות מגע יום יומי עם אוכלוסייה על כל גווניה , האם יש בכלל דבר כזה או שכל המסיימים בעצם מכוונים לעשייה הדוקה עם אוכלוסיות מגוונות . רציתי לשאול בנוסף איפה יכול להשתלב בוגר חוג בעולם התעסוקה ולא דווקא בתחומים שהם מוגדרים לבוגרי חוג. כיווני התפחות מקצועיים ? אני גם מעוניינת לסלול דרך לרכזת תעסוקה ולא עבודה עם מוגבלויות למשל אלא אוכלוסיה נורמטיבית אבל מתקשה להיכנס לעולם העבודה , לכוון אותם , לעזור להם למצוא את שביל הדרך, לשלוח אותם להכשרות למיקסום אפשריות להשתלב בעולם העבודה . האם זהו תחום של עבודה סוציאלית או שזה תחום דווקא של בוגרי משאבי אנוש ? שאלה נוספת - השתלבות במרכזי צעירים במחלקות של השכלה גבוהה , רכזות תעסוקה וכו' האם השכלה מסוג זה מתאימה או דווקא צריך לחפש השכלה בתחומים אחרים ? תודה רבה רותם
ש
שני יונגר
האם את מתחילה ללמוד במסלול המתאים לך?
שלום רותם,
את מתחילה ללמוד במסלול שנשמע לי בדיוק ההפך ממה שאת מחפשת לעצמך בקריירה לאחר הלימודים. ולכן אני לא מבינה למה ללמוד במסלול אחד וממנו לפנות לכיוון תעסוקתי אחר לחלוטין. את תוכלי להיות רכזת תעסוקה אם תרצי בעמותות ובכלל בעמותות וארגונים חברתיים מאוד אוהבים עובדות סוציאליות בתפקידי ניהול כי יש משהו בהכשרה שהופך את העובדות הסוציאליות למנהלות מעולות מצד אחד ומצד שני הן שומרות על הרגישות לאנשים אותן הן מנהלות וכמובן לאוכלוסייה בה עוסק אותו ארגון חברתי. אם זה הכיוון שלך עבודה סוציאלית במסלול קהילתי יכולה להיות מעולה לך. אם את רוצה להשתלב ממש בתחום הייעוץ לקרייה הכוונה מקצועית וכו', תצטרכי להמישך וללמוד לפחות לימודי תעודה לאחר שתסיימי את לימודי התואר הראשון שלך. אך דעי שיש מסלול בפסיכולוגיה שמיועד בדיוק לזה.
שני תודה על המענה ועוד שאלות לחידוד
שני קודם כל תודה על התשובה הרחבה , רואים שאת משקיעה בכל תשובה לכל פונה וזה מאוד לא מובן מאליו שורה תחתונה אני רוצה להתקדם בתחום תעסוקה אבל דווקא בארגונים חברתיים והרבה פחות עסקיים , אני לא מחפשת להיות פסיכולוגית תעסוקתית אלא להיות הבן אדם שעוזר לאנשים להשתלב בתעסוקה אם זה באמצעות סדנאות , כתיבת קורות חיים, לדוגמא כמו תכנית של " תבת " שמאוד מוצלחת , אם לבדוק איזו הכשלה חסרה ולהפנות לגורמים רלוונטיים וכו' , לאתר גופים שעוזרים וכו' . השאלה האם לימודי עבודה סוציאלית במסלול קהילתי זהו המסלול הנכון או שאני בכלל לא בכיוון תודה רבה ואמתין לתשובתך
ש
שני יונגר
כן כן כן
שלום רותם,
תודה רבה על הפירגון, אני מעריכה מאוד. את כל כך בכיוון שמלבד לתלות שלט על הדלת אני לא יכולה לעשות הרבה :) לכי ללמוד ותצליחי, מקווה שתעזרי להרבה מאוד אנשים למצוא את הדרך שלהם. כדאי מאוד עם זאת שבסיום הלימודים תשקלי ללמוד קורס ייעוץ לימודים וקריירה. יש היום קורסים מאוד מקיםים ורציניים שיתנו לך כלים לתהליכי ייעוץ מובנים. זה ידע שישרת אותך מאוד לדעתי בעתיד.