שלום רב, אני ממתינה לראיון קבוצתי למסלול הסבה לעבודה סוציאלית כשאני מגיעה מרקע לחלוטין שונה-מנהל עסקים. מאז ומתמיד, ראיתי את עצמי בתחום וזהו חלום ישן שברצוני כעת, ממרומי גיל 38 להגשימו. מעט חוששת מהראיון מאחר ואין לי רקע כלל. אשמח לקבל טיפים ומה אמור להיות בראיון כזה. תודה
א
איה
ראיון קבלה
היי אורטל , חבל שלא רשמת לאיזה מוסד את הגשת מועמדות , אני הייתה בראיון במכללת ספיר. היינו לא קבוצה גדולה אבל האווירה והיחס היו יוצאים מן הכלל , תחושה של בית וחמימות , הסגל היה מאוד קשוב , כל אחד היה צריך להציג את עצמו ולספר בעצם בסיפור קצר איך החיים הביאו אותו להגיש מועמדות בעצם למסלול של עבודה סוציאלית. אין לך מה לפחד אבל יש מה שנקרא לדבר אל הלב של הסגל , הרי בסופו של דבר הם גם עובדים סוציאליים בהכשרתם רק בדרג יותר בכיר כמו דוקטורים וכו'.לדעתי אין צורך לספר על מקרים קורעי לב אבל את חייבת להביא משהו משמעותי מחייך לראיון קבוצתי : דוג' דמות שהשפיע עלייך, איזשהו מאורע שהיית בו , הכל חייב להיות קשור לתחום של עבודה סוציאלית , עשייה שלך לדוגמא לאחר שעות העבודה אם זו התנדבות וכו' . חשוב להיות אמיתית וכנה , תחום שאת רוצה להשתלב בו זה גם משהו משמעותי , יש להם שאלות כמו : מדוע לא לבחור מוסד אחר, מה מושך אותך לבוא דווקא אלינו, מה הערך מבחינתך בעבודה סוציאלית , איך היית מגדירה עבורך מקצוע כזה . מקווה שעזרתי קצת , את מוזמנת לפנות אלי בשאלות נוספות שהיה בהצלחה
ש
שני יונגר
תודה רבה על התגובה
שלום איה,
אני מאוד מאוד מעריכה את התשובה המפורטת והכנה גם אנחנו למדנו ממך המון.
בהצלחה גדולה, שני
א
אורטל
היי
תודה רבה איה ושני, הגשתי מועמדות לאריאל ויש אירוע מאוד משמעותי בחיי, אירוע מאוד מאוד קרוב אלי ,הקשור לבני ולגירושיי שבין היתר נתן לי מינוף מאוד רציני ללכת על זה...לא יודעת האם כדאי לחשוף בפני הועדה.
ש
שני יונגר
רק אם זה רלוונטי לנושא
שלום אורטל,
אם זה רלוונטי להחלטה שלך ויכול לגרום למי שמראיינים אותך להבין שהמקצוע הזה מתאים לך, אז ספרי את מה שאת יכולה לספר. כדאי מאוד להתכונן לזה בבית מראש.
בברכה, שני
י
יעל
איך כדי להשיב על שאלות בראיון הקבלה?
שלום, אני אשמח לקבל הכוונה בנוגע לתשובות שכדאי להשיב לראיון על מנת לעבור אותה בהצלחה.
נ
נועה חזן
ראיון אישי
שלום יעל,
אין דרך נכונה יותר או פחות לענות על שאלות. עלייך להיות כנה, להשתמש בשפה תקנית ולענות לעניין ועם בטחון עצמי. ספרי להם על עצמך, על השאיפות המקצועיות שלך, מדוע בחרת דווקא במסלול זה וכו'. לצערי, לא קיימת נוסחה שבעזרתה עוברים ראיונות.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ש
שני יונגר
הראיון ללימודי עבודה סוציאלית
שלום אורטל,
הכי חשוב להתכונן לראיון שכזה כפי שמתכונני לראיון עבודה. ללמוד על המקום על המחלקה על ההתמחויות וכן על ההסברים שלך על מה שאת רוצה בעתיד לעשות בתוך התחום. ככל שתהיי יותר ממוקדת כך גם יהיה לך קל יותר בראיון. כמו כן, מבקשים פעמים רבות לשמוע על הגורם או הגורמים שהביאו אותך להבנה את צריכה להיות עובדת סוציאלית והחוזקות והחולשות שלך וכו'. ממה כמו ראיון ןעבודה רק ללימודים.
ובאיחור של 6 שנים ..
הי, הגעתי לפה מתוך ניסיון להבין לקראת מה אני הולכת בכל הקשור לראיון קבוצתי באוניברסיטת אריאל (הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית תואר 2), אורטל, במידה ותראי את ההודעה הזו (6 שנים אחרי :)) אשמח לדעת איך התנהל הראיון הקבוצתי באריאל בכדי לדעת למה לצפות, אם יש טיפים- זה יהיה מעולה תודה
נ
נועה חזן
ראיון קבוצתי
שלום רונה,
לצערי אנחנו לא יכולים לומר לך כיצד מתנהל ראיון קבוצתי ספציפי. ההמלצה שלנו היא לפנות לבוגרי המסלול או לסטודנטים שלומדים בו כעת דרך הרשתות החברתיות השונות - שם תקבלי מידע ממקור ראשון על הראיונות. במידה ויש לך שאלות לגבי המסלול עצמו, תנאי הקבלה הנוספים ועוד, תוכלי להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ונציג מטעמנו יחזור אלייך בהקדם.
שאלה לגבי ראיון קבוצתי
יש לי ראיון קבוצתי באונבירסטת חיפה ורציתי לדעת על מה מדובר בזה בקצרה ואיזה חוויה כדאי להביא כדוגמה שהשפיעה עליי לבחור במקצוע זה
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
ראיונות קבוציים
היי גואנה,
כל מוסד מקיים את הראיונות שלו טיפה אחרת אבל באופן כללי, הראיונות הקבוצתיים נועדו להכיר אותם כבנאדם ואת ההתמודדות שלך בדינמיקה קבוצתית. לעיתים הראיונות כוללים סימולציות שונות, שיח או דיון בנושאים מסוימים ועוד. ההמלצה שלי אליך היא לנסות להיות טבעית ככל האפשר, לדבר מהלב ולא לנסות לחקות משהו שאת לא. בסופו של דבר את מתמיינת לתואר טיפולי ועל כן את יכולה להדגיש את הצדדים שבך שאת חושבת שמתאימים למקצוע.
תהיי קשובה ומכילה לאנשים סביבך ובו זמנית נסי לזהות את המקומות בהם תוכלי לבלוט בתכונות שבזכותן את חושבת שמגיע לך להיות מטפלת.