שלום רב, יש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות, התקבלתי לתוכנית ההסבה לעו"ס בבר אילן ולתואר שני בייעוץ חינוכי בבר אילן. מטרתי הסופית היא להיות מטפלת משפחתית. עפ"י הבנתי התואר הראשון שלי לא נחשב טיפולי כך שאין טעם שאלמד ייעוץ חינוכי (לא אוכל להמשיך לפסיכותרפיה) אולם האופציה השנייה נראית לי ארוכה ומייגעת (הסבה לעו"ס, תואר שני ולימודי פסיכותרפיה) האם מישהו יודע על אלטרנטיבה כלשהיא? האם שווה להשקיע את כל הזמן והכסף במסלול הזה?
מ
מיטל ווארפול
התלבטות בבחירת לימודים
שלום לירון, חשוב לציין כי השאלה שלך מעסיקה סטודנטים רבים. הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית במסגרת התוכנית של בר אילן בעצם משאירה אותך באותה נקודה -תואר ראשון ורק אחרי שצברת נסיון בתחום ובתפקיד עובדת סוציאלית תוכלי להגיש מועמדות לתואר שני. לעומת זאת באוניברסיטת חיפה מציעים לך לעשות הסבה ומיד להמשיך לתואר שני. .... אני ממליצה לך לבדוק את התוכנית לפני שאת נרשמת. תנאי הקבלה לתואר שני הם נסיון עבודה מעשי בתפקיד עובדת סוציאלית 87 ממוצע תואר ראשון וראיון אישי. לגבי ייעוץ חינוכי יש הרבה נישות בתחום בהן כן תוכלי להיות מטפלת ולעסוק בטיפול רשמי לדוגמא התמחות בלקויות למידה. וגם אם כשאת בוחרת מסלול עם תזה לתואר שני ניתן להתפתח ממחקר ליישום וטיפול. אם תלמדי טיפול משפחתי כבוגרת תואר שני בייעוץ חינוכי כן תוכלי להיות מטפלת משפחתית. תוכלי לקבל יותר פרטים באגודה הישראלית לחינוך חיי משפחה.
בברכה מיטל ווארפול
ל
לירון
עוד שאלה :)
מישהו יודע מה הסיכוי (תנאי קבלה) להתקבל לעבודה סוציאלית קלינית תואר שני? וכמה שנים צריך לעבוד על מנת להתקבל?
מ
מיטל ווארפול
תואר שני
שלום, כדי להתקבל לתואר שני הינך צריכה להיות בוגרת תואר ראשון בתחום בממוצע 87 לפחות, ולעבור גם ראיון אישי. בד"כ הינך מתבקשת להיות עם נסיון עבודה טיפולי של שנתיים כעובדת סוציאלית. בברכה מיטל