שלום זומנתי לראיון קבוצתי באוניברסיטת חיפה שלאחריו יחליטו האם לקבל אותי לתואר ראשון בעבודה סוציאלית. אשמח לקבל טיפים בנוגע לסוג השאלות שיכולים לשאול אותי . תודה,
ש
שני יונגר
הכנה לראיון קבלה קבוצתי
שלום איאת,
בראיון קבוצתי ללימודים מתבקשים המועמדים להציג את עצמם, לדעת לספר למה הם רוצים ללמוד לתואר בעבודה סוציאלית ומי היה הגורם שהשפיע עליהם בקבלת ההחלטה. בנוסף, עוברים סימולציות כדי לבחון את ההתאמה לתעסוקה בתחום לאחר הלימודים. חשוב ללמוד היטב את קורות החיים, ללמוד היטב את הסיבות בגללן את רוצה להיות עו"ס לדעת לספר באיזה תחום היית רוצה לעסוק לאחר הלימודים ושיהיה קשור לתחמי הלימוד וההתמחות של המחלקה המיועדת. בנוסף, זכרי כי לא ניתן להתכונן לסימולציות בדרך כלל אלא אם תעשי הכנה עם מישהו שהתקבל ללימודים ולומד בפעול במסלול הזה אך זיכרי כי עו"ס מקשיבה והיא אדם אסרטיבי אך יחד עם זאת רגיש לזולת ורוצה לסייע ולעזור במציאת הפתרון. אם את לא יודעת תמיד אפשר לומר שתבדקי ותחזירי תשובה לאותו אדם ובדיוק בדיוק מתי תעשי זאת. אחד הכלים הכי טובים לעשות זאת היא שיקוף של הדברים שאמר לך האדם שמולך כלומר חזרה על מה שהוא אמר במילים שלך. מומלץ להתחיל את התשובה שלך לאותו אדם בצורה הבאה: "אז מהדברים שלך אני מבינה ש..." זיכרי: הקשבה, אמפתיה ואסרטיביות.