שלום רב, אני בעלת תואר ראשון בחינוך ותואר שני בייעוץ חינוכי. התקבלתי לתוכנית ההשלמה לתואר שני (לבעלי תארים אחרים) בעו"ס בעברית ובבגן גוריון. כתלמידת השלמה לא אוכל ללמוד במסלול הקליני.
שאלותי: 1. האם אוכל עסוק בטיפול/תרפיה עם התואר שני בעו"ס? 2. האם העובדה שאין לי תואר ראשון בעו"ס תפריע לי למשל בהכרת האיגוד לפסיכותרפיה? מהכרותכם זה מסלול ממולץ?
מאוד מתלבטת אם "ללכת" על זה משום שזה מסלול לא פשוט ומטרתי היא בעצם לעסוק בטיפול. אני יכולה ללמוד פסיכותרפיה כבעלת תואר שני בייעוץ...האם התואר בעו"ס הוא משמעותי לשם עיסוק בטיפול? תודה רבה,
ד
דניאל
בן גוריון
אני יודע שבעברית אין אפשרות למגמה קלינית לתלמידי השלמה....האם גם בבן גוריון ?לא ראיתי שכתבו את זה איפשהו (בניגוד לעברית, שם זה כתוב בצורה ברורה)
ת
תמר
מסלול קליני באוניברסיטת בן גוריון
ממה שאני יודעת בבן גוריון ניתן ללמוד במסלול הקליני ואף לשלב טיפול באומנויות לעומת זאת בעברית הם מאפשרים רק במסלול כללי או קהילתי.. גם אני מתלבטת.. ומבחינתך, לא נראה לי שיש צורך בתוכנית לתואר שני כל כך אינטנסיבי אם את יכולה להמשיך ללימודי פסיכותרפיה עם המוסמך בייעוץ.. אולי עדיף לעשות הסבה, שהיא תוכנית הרבה יותר קלילה, רק לשם תואר ראשון טיפולי.. כי מאנשים שלומדים לתואר השני הבנתי שאין הבדל כזה גדול בין התואר הראשון לשני, מלבד ה"תגית".. הרי במקצוע העבודה הסוציאלית הנסיון הוא החשוב יותר..
מ
מיטל ווארפול
המשך לימודים
שלום חלי, מתוך הדברים שהינך מתארת עדיף לך להמשיך ללימודי תעודה ולהתמחות בטיפול לדוגמא פסיכותרפיה קוגנטיבית התנהגותית. ולא לעשות הסבה לתואר שני נוסף.... או להחליט להמשיך ללימודי דוקטורט....... גם אם תלמדי תואר שני בעבודה סוציאלית ותתמחי במשפחה תוכלי לצבור רקע טיפולי ולהתנסות בטיפול. כמובן שקליני הוא תחום ההתמחות המבוקש יותר. אנא פרטי מה בדיוק מעניין אותך בתחומי הטיפול (פרטני/קבוצתי או אחר) לאיזו קבוצת גיל? כדי לדעת מהם התנאים המדוייקים להשתייכות לאיגוד הפסיכותרפיסטים עלייך לפנות אליהם ולבדוק את הפרטים (האגודה הישראלית לפסיכותרפיה)
אשמח לתשובתך מיטל וורפול
ח
חלי
תשובות
היי מיטל תודה על תשובתך.
אני יכולה ללמוד פסיכותרפיה /CBT או טיפול משפחתי אך משוטטות באתרים לא אקבל הכרה האיגוד הישראלי לטיפול משפחתי וזוגי (בגלל התואר הראשון) וכמובן שלא מהאיגוד הישראלי לפסיכותרפיה. נראה שללא תואר שני בעו"ס חיי כתרפיסטית יהיו קשים ללא עבודה עם קו"ח או מוסדות גדולים. האם אטני צודקת? ולגבי תחומיח עניין - בעיקר עבודה עם בני נוער והדרכת הורים.