שלום, אני קצת מאוכזבת ולא יודעת מה הדרך הטובה עבורי לבחירת מסלול אקדמי. אשמח להכוונה. אני אתן קצת רקע אודותיי על מנת שניתן במידת האפשר לגבש תמונה כללית. בזמנו אני לא סיימתי 12 שנות לימוד אחרי השירות הלאומי פתחתי תיק אקסטרני והשלמתי את כל התעודת בגרות שלי לבד. הממוצע הוא לא גבוה 92-94. לאחר מכן למדתי קורס מזכירות רפואית. השנה באוקטובר התחלתי לימודי חינוך והוראה לגיל הרך הרגיל והמיוחד. הם לא דרשו ממני פסיכומטרי , ממוצע הבגרויות הספיק. לאחר כחודש וחצי פרשתי מהתחום כי פשוט לא התחברתי לקורסים {אני כזאת שאני חייבת הנאה גם בתהליך עצמו}. אחרי שפרשתי התחלתי ללמוד לבד לפסיכומטרי באמצעות ערכת למידה שרכשתי היום קיבלתי את הציון וחשכו עיניי. בדגש רב תחומי 443. בדגש מילולי-455. בדגש כמותי- 431. ציון נמוך במיוחד. עם ציון פסיכומטרי שכזה מעט מאוד מסלולים שניתן להתקבל אליהם. חשבתי על עבודה סוציאלית {רוב המוסדות דורשים מעל 600} ומכללת אשקלון 510. גם בציון זה אני לא עומדת. סיעוד גם כן רוצים 520 ומעלה. חינוך גופני- 520 ומעלה. כרגע אני יכולה להתקבל למדעי ההתנהגות וניהול משאבי אנוש במכללה למנהל {זהו תואר כללי והחשש שלי שבתום התואר אין הרבה אפשרויות תעסוקה. אם כי התואר מעניין. מה לטעמך הדרך הכי נכונה: 1. לקחת קורס פסיכומטרי מסודר ולגשת בשנית. 2.לעשות תואר במדעי ההתנהגות ואז תואר שני בגרונטולוגיה . 3.אני יודעת שיש אפיק מעבר בפתוחה לעבודה סוציאלית {מסלול לא קל} 4. לפי מיטב ידיעתי אין מכינה לעבודה סוציאלית. אולי ניתן לפנות לוועדת חריגים במכללת אשקלון.{או שזה חסר טעם? 5. לעשות תואר במדעי התנהגות ואז הסבה לעבודה סוציאלית. בקיצור אני מבולבלת ומיואשת וגם הגיל כבר לוחץ אוטוטו 27. בתודה מראש וסליחה על האורך.
ש
שני יונגר
האפשרויות שלך ללימודי עבודה סוציאלית
האפשרויות שלך הן בהחלט הבאות: 1. לקחת קורס פסיכומטרי ולנסות לשפר בו את הציון בצורה משמעותית כזו שתאפשר לך להתקבל ללימודים. 2. להתחיל את הלימודים במסלול של אפיק מעבר לעבודה סוציאלית ושם להוכיח את עצמך. 3. ללמוד לתואר ראשון בכל תחום שתרצי ולסיים בציון הגבוה ביותר האפשרי (לפחות 87) ולהמשיך לאחר מכן למסלול הסבה לעבודה סוציאלית. נקודה שאני חייבת להבהיר לך בעניין לימודים אקדמיים ובכלל. לא תמיד הכל מעניין. הלימודים הם האמצעי להגשים את המטרה שלך בעבודה לאחר מכן והם לא המטרה בפני עצמה. אם את רוצה להיות עובדת סוציאלית, קחי בחשבון שלא הכל יהיה מעניין בלימודים. אבל הרעיון הוא לתת לך קשת רחבה של תחומים שמהם תוכלי בעתיד לבחור מה ללמוד לפי מה שהכי נכון ומעניין בעיניך. בסופו של דבר אני רוצה שתבחרי במסלול שבו את מאמינה כי תצליחי ביותר כדי להגיע למה שאת רוצה לעסוק בו בעתיד.
בברכה, שני
א
אנה
לימודים
שלום, ראשית תודה על המענה. בסופו של דבר אני שואפת לעבוד בחברת סיעוד לפי מה שידוע לי יש 3 אופציות להגיע למסלול זה. 1. תואר ראשון בעבודה סוציאלית (שכרגע אני לא עומדת בתנאי הקבלה) 2. תואר ראשון בסיעוד 3. תואר ראשון במדעי ההתנהגות עם התמחות ניהול משאבי אנוש ולאחר מכן תואר שני בגרונטולוגיה באוניברסיטת חיפה .(וכרגע אני עומדת בתנאי הקבלה של מדעי ההתנהגות ולטעמי הקורסים מרתקים. החשש היחיד שלי שזה תואר כללי ואין הרבה תעסוקה בתום התואר.