סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואני חושבת להרשם להסבה לעו"ס. אני יודעת שעו"ס קליני יכול ללמוד פסיכותרפיה, אולם חשוב לי להבין בכלל את ההבדל בין עו"ס לפסיכולוג, עוד לפני התואר השני בעו"ס - במה שונה עבודתו של עו"ס מזו של הפסיכולוג? מה עושה עו"ס? לפעמים זה נראה כמו שני תחומים מאוד דומים עם שם שונה, והייתי רוצה להבין את ההבדל במהות...
תודה
מ
מיטל ווארפול
ההבדל בין פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית
שלום, תחומי הטיפול של השרות הסוציאלי במדינה הם: ועדות להפסקת הריון, מצבי אלימות במשפחה, ניצול מיני והזנחת קטינים , מצבי סיכון ומצוקה אצל קשישים, תקיפה מינית /אונס, שיפור תנאי חיים של חולים כרוניים, הפעלת מרכזי מידע לציבור במצבי חירום או באירוע רב נפגעים, לידת ילד חריג וכו'...... למעשה, עובדים סוציאליים מטפלים בכל בעיה נפשית ו/או חברתית של בני אדם בבית ספר, בבית, בעבודה או בקהילה. לעומת זאת הפסיכולוג מנסה להקל על הלחצים של החיים ולמנוע מחשבות אובדניות ודפוסי התנהגות לא בריאים.קיימות התמחויות שונות כמו פסיכולוג רפואי(בתי חולים), התפתחותי קליני חינוכי וכו'..... כפסיכולוגית תוכלי להשתלב במקומות שונים, גם בשוק הפרטי וגם בשוק הציבורי בתי ספר, חברות היי טק, בתי חולים, משרדי פרסום, אוניברסיטאות וכו'.. יש לקחת בחשבון תנאי קבלה קשים ושנות לימודים ארוכות שכוללות לימודי תואר שני+התמחות+רשיון אשמח לענות על שאלות נוספות מיטל