שלום לכולם, מעונינת לעסוק בטיפול ומתלבטת מאוד בין שני מסלולי לימודים: האחד, תוכנית ההסבה לתואר שני באוניברסיטה העברית שאורכה שלוש שנים (תואר כללי) והשני, מסלול ההסבה לתואר ראשון בבר אילן שאורך שנתיים. אשמח לשמוע מאנשים שלמדו באחד מן המוסדות הנ"ל ויוכלו לשתף אותי ברוח ובדגשים שניתנו. כמו כן, מה החשיבות של תואר שני מעבר לקבלה ללימודי המשך?
ת
תמר
היי רוני
אני נמצאת גם באותה ההתלבטות והתואר השני נראה מאוד קורץ.. עם זאת, התוכנית היא מאוד אינטנסיבית ובסופו של דבר לא מקנה לי בדיוק את מה שאני רוצה (מסלול קליני) ואני פוחדת שזה ישפיע בהמשך הדרך על מקומות עבודה וכיוצא בזה על לימודי המשך (הרי הנסיון יותר חשוב מהתואר במקרה שלנו, לפחות בתחילת הדרך..) לכן חשבתי שאולי כדאי ללכת על הדרך הפחות מהירה כביכול ולסיים את ההסבה, להתחיל לעבוד בתחום ואז להתקבל לתואר השני הספציפי שאני רוצה (הבנתי גם שלתואר שני רגיל, ללא השלמות, הרבה יותר קל להתקבל) מה את חושבת?.. נ.ב לגבי שאלתך, את התואר הראשון שלי עשיתי בבר אילן ואני יודעת שהתכנית שם מאוד נחשבת, אם זה עוזר :)
ר
רוני
לתמר
גם את התקבלת לעברית ולבר אילן? אם כן אשמח לשוחח איתך. משיחות רבות עם עובדות סוציאליות אני לא מקבלת תשובה ברורה. ברור שהניסיון חשוב! אולם ללא תואר שני אי אפשר ללמוד פסיכותרפיה כך שמדובר בשלוב של השניים. אני עדיין מתלבטת....
מ
מיטל ווארפול
הסבה
שלום רוני, באילו מן התוכניות קיים שילוב לתואר שני ללא הפסקת לימודים? כמו בתכנית של חיפה. כלומר אפשר לעשות הסבה ומיד להמשיך לתואר שני ללא תנאי קבלה נוספים.