שלום, אני מתעניין בלימודי תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון.
הסכם הכמותי הנדרש לשנת הלימודים הנוכחית (זאת שמתחילה ממש עכשיו) הוא 700, לפי חישוב של ציון הבגרות והפסיכומטרי שלי הסכם שלי הוא 701. כלומר אני מבין שאני מתקבל?
השאלה שלי היא האם אפשר לסמוך על הנקודה האחת הזאת ולקוות שתנאי הקבלה יישארו כך גם בשנה הבאה? מניסיון העבר, האם תנאי הקבלה עולים בדרך כלל משנה לשנה?
ואם לא, מה הסיכוי שלי להתקבל אם אני מתחת לתנאי הקבלה?
ש
שני יונגר
גם לבדוק במדויק את הסכם וגם להקדים להירשם ללימודים
שלום דין,
אם חישבת נכון את הציונים בעזרת המחשבון של האוניברסיטה באתר האוניברסיטה אז ככל הנראה כן, אתה יכול להתקבל ללימודים. מניסיון העבר אפשר לומר שמי שנירשם ללימודים ממש בתחילת תקופת ההרשמה נהנה מתנאי קבלה הקרובים ביותר לאלו המפורסמים באתר האוניברסיטה. זאת כי אם הביקוש יעלה בצורה חדה לצורך העניין בשנה הבאה אז במהלך תקופת ההרשמה יבחרו את אלו שלהם הציונים הגבוהים ביותר, כלומר הרף עלול לעלות. לכן אני בעד הרשמה ללימודים ממש בימים הראשונים של תקופת ההרשמה, בלי התמהמהות ובלי עיכובים. ועד אז, לך לייעוץ באוניברסיטה עם הציונים שלך שיבדקו לך בדיוק את הסכם שלך כדי שתגיש מועמדות רגוע סמוך ובטוח שהציונים שלך באמת מביאים אותך לסכם הנדרש.
רק דבר אחד לא היה ברור לי. האם יש עדיפות בהרשמה לבעלי סכם גבוה יותר? בדגש על אם הם נרשמים יותר מאוחר?
הכוונה, נגיד שאני נרשם ממש בימים הראשונים עם סכם 701 (ששוב, הוא מעל הסף בנקודה אחת בלבד) יכול להיות שמישהו עם סכם גבוה יותר שנרשם אחרי יתפוס לי את המקום? או במידה ואני נמצא מעל הסף אוטומטית אני מתקבל (לא משנה כמה מעל הסף..).
תודה רבה.
ש
שני יונגר
נקודה מעל סף הקבלה
שלום דין,
אם הציון שלך הוא מעל לסף אתה אמור אוטומטית להתקבל. ישנם מסלולי לימוד בהם הסכם נקבע רוחבית לאחר סיום ההרשמה כאשר משווים את כל הנתונים של כל המועמדים באותה שנה. אבל נקודה מעל לסכם הנדרש בדרך כלל אמורה לתת שקט בידיעה שככל הנראה מתקבלים ללימודים. כמובן כל זאת ככאשר אני מקווה תמיד שלא יעלו את הרף לקראת ההרשמה לשנה הנוכחית. נגלה זאת בחודש ינואר בלבד לצערי.