הוצאת תעודה בניתוח מערכות מידע לבעלי ניסיון מעשי בתחום
הוצאת תעודה בניתוח מערכות מידע לבעלי ניסיון מעשי בתחום
מיכל
1 תגובות
שלום,
יש לי ניסיון מעשי בתחום ניתוח מערכות מידע, גם מהארץ מעסק עצמאי שלי וגם מחו"ל. מעולם אבל לא הוסמכתי רשמית. האם כדאי בגילי 41 להוציא תעודה? הסיבה היא במידה וארצה להגיש בקשה לעבודה בחברה כשכירה. מה היחס למנתחי מערכות מעל גיל 40 בשוק העבודה? האם בכלל ישתלם לי להשקיע בהוצאת תעודה , או שמעסיק פוטנציאלי יפסול אוטומטית על בסיס גיל.
ש
שני יונגר
לימודים רק להשלמת חוסרי ידע אם יש כאלו
שלום מיכל,
אני לא רואה בכך יתרון בשלב זה של הקריירה שלך. בסופו של דבר כאשר את כותבת קורות חיים את מתחילה במה שהכי חשוב. לחסרי ניסיון הכי חשוב להציג את התעודות שלהם לבעלי ניסיון הכי חשוב להציג את המעשים שלהם. במיוחד כשבישראל לאחר גיל 40 את צריכה להציע משהו מאוד יוצא דופן כדי לשאת חן בעיני מעסיקים כי הנטייה היא להעסיק צעירים וחסרי ניסיון על פני מנוסים שעברו את גיל 40. זו חשיבה מאוד לא רציונלית לטעמי של מעסיקים, אבל כך הם פני הדברים. אני בכל אופן חושבת שאת צריכה לשים את עצמך במרכז ולא תעודות שלא יחשו לך דבר, כי לי נראה שאת בעל ידע עשיר בתחום מערכות המידע ואת זה המעסיקים צריכים לראות לפני הכל. עניין הגיל, אם מעסיק לא רוצה בני 40+ שום תעודה לא תעזור ולכן אני לא בעד הלימודים במקרה שלך. כמובן שאם יש תחום שאת לא בקיאה בו למדי אותו, אבל בצורה נקודתית לצורך התמקצעות.