שלום, אני השתחררתי מהצבא. ועכשיו אני מעוניין בלימודי מחשבים. רציתי לשאול איזה תחום מומלץ פיתוח או בודק תוכנה? האם לקחת קורס? או לעשות כבר תואר? קיבלתי מהצבא השתתפות מחצית הקורס של סלע לגבי פיתוח במקום 35 אלף רק 12 וחצי אלף. השאלה הגדולה היא האם ללכת למכללת סלע? או שהיא לא טובה? או בכלל לעשות תואר ? מה עושים? בברכה, קובי
ש
שני יונגר
קורס מקצועי לפני לימודים לתואר ראשון הוא מהלך נכון
שלום קובי,
אתחיל מזה שלימודי תעודה טרם לימודים לתואר ראשון זה מהלך נכון כי אז תוכל לעבוד במקביל ללימודים בתחום מקצועי ותהיה צעד אחת לפני חבריך לכיתה בתואר עצמו. אך בתחום המחשבים אם אתה רוצה להגיע גם לתפקידים המעניינים יותר וגם לשכר הגבוה יותר עליך לעבור במסלול אקדמי בכל מקרה. כאשר אתה בוחר מה ללמוד פיתוח או בדיקות תוכנה מאוד חשוב שתבחר במסלול שהכי מעניין אותך לעסוק בו לאחר מכן ולכן כדאי שתקרא ותבין לעומק במה מדובר. נסה לבקש מהמכלול לשוחח עם הבוגרים שלהם כדי להבין איפה הכי כדאי ללמוד ואיזו מכללה טובה יותר או פחות (בעיקר בעיני מעסיקים עתידיים) ולך ללמוד. לדעתי שובב, זה מהלך נכון וכדאי. לגבי שאלתך על מכללת סלע אינני יכולה להשיב. כמנהלת פורום אני חייבת לשמור על ניטרליות בין מוסדות הלימוד ומאמינה כי עם סקר שוק בין כמה מכללות שונות תגלה אם היא המכללה הטובה ביותר בשבילך, שזה מה שהכי חשוב לדעתי.
איך עליי לעשות סקר שוק
היי שני, אני אשמח לדעת איך לעשות סקר שוק אמין וטוב כי כרגע שאני נכנס לפייסבוק של שתי המכללות אני נתקל בהמון סרטונים שבהם סטודנטים משבחים את המכללה. ברור לי שלא הגיוני שכל הדעות יהיו חיוביות אבל אני אשמח ללמוד ממך מה עושים ואיך.. בברכה, קובי
ש
שני יונגר
לבקש לדבר עם ממליצים שלמדו את הקורסים במכללות
שלום קובי,
ראשית, ברור לך ולי שבעמוד הפייסבוק שהוא עמוד עסקי ותדמיתי של המכללות תמצא רק תשבוחות של מי שאמורים להיות סטודנטים בוגרי המכללה. אבל כדי לקבל תמונת מצב אמיתית עליך לבקש מהמכללה לשוחח עם שני ממליצים מטעמה. גם במקרה הזה יפנו אותך לממליצים שהם סטודנטים מרוצים אבל אותם תוכל לשאול גם על החסרונות שבמסלול הלימודים או המכללה ולקבל את המידע החשוב הזה. זה מאוד מקובל לבקש ממליצים אז עשה זאת בלי חשש.
בברכה, שני
H
HackerU
לימודי קורס
היי קובי,
כמה דברים שאשמח לענות לך עליהם.
דבר ראשון, מבחינת בחירת תחום הלימודים, אפשר להגיד שזה דיי תלוי בך. מה בעצם יותר "מדבר אלייך", מה יגרום לך לבוא ללימודים ולהשקיע בהם את כל מה שצריך ולא רק בשביל לסמן וי.
לימודים באחת ממכללות ההייטק גם יצריך ממך הרבה השקעה של לפני ואחרי השיעורים שתלמד בכיתות.
לגבי לימודי תעודה או תואר, לדעתי כדי להתחיל להכנס לעבודה בהקדם (אם זה מה שאתה מחפש), תוכל לקחת קורס ולהשקיע בו כמה חודשים (במיוחד במקרה של בדיקות תוכנה QA) ולהתחיל לרוץ בעבודה, גם כשאתה חסר נסיון ומשם לנסות ולהתפתח.
במקביל או לאחר תקופה שתחליט לנכון, תוכל להתחיל לימודי תואר. לימודי תואר יוכלו לשמש אותך בעיקר כשתרצה להתקדם לדרגות ניהוליות.
תוכל למצוא לימודים של הקורסים הנ"ל, במכללות הבאות: