שלום רב, אני מאוד רוצה ללמוד תואר ראשון אבל אין לי מושג מה ללמוד. יש מכינה שאני יכולה לעשות ללא פסיכומטרי למדעי ההתנהגות ואני מתלבטת אם ללכת אליה. הבנתי שמדעי ההתנהגות זה מקצוע הומני עם הרבה לקרוא ולכתוב והאמת שזה פחות נוגע אליי, כאילו נראה לי שזה נשמע מעניין כי פסיכולוגיה זה מעניין וגם הייתי במגמת מדעי החברה אבל כל העניין של לקרוא ולסכם פחות נוגע אליי. אני יותר אוהבת מחשבים ומתמטיקה ואני רוצה ללמוד מדעי המחשב אבל עשיתי 3 יחידות וזה לא מספיק וגם עדיין לא עשיתי פסיכומטרי. השאלה שלי מה כדאי לי ללכת ללמוד מדעי ההתנהגות ולנסות להתקבל עם המכינה או לשפר מתמטיקה ולעשות פסיכומטרי כדי לנסות להתקבל למדעי המחשב או משהו שקשור במחשבים למרות שכולם אומרים לי שזה קשה ולא כדאי לי אפילו לנסות. אני ממש רוצה ללמוד מקצוע ריאלי עם מתמטיקה ופחות קריאה של מאמרים וכאלו אבל אני פוחדת שיהיה לי קשה כמו שכולם אומרים לי. מה לעשות? תודה מראש!
ש
שני יונגר
לימודים אקדמיים הם קשים
שלום עדי,
אתחיל מזה שלימודים אקדמיים הם קשים. לא משנה באיזה מסלול בוחרים ללמוד הלימודים קשים. יש עומס מאוד גדול והרמה מאוד גבוהה וזה קשה. אבל אם את בוחרת במסלול לימודים רק כי נדמה לך שהוא קל יותר והוא נשמע לך נחמד אז לדעתי זה פשוט בזבוז של הזמן שלך. אם את אוהבת ומעניינים אותך לימודים ראליים, זה חייב להיות המסלול שלך ולא אחר. ובעיני מכיוון שבכל מקרה עליך לעבור מכינה כדי להתקבל ללימודים, אז כבר עדיף שהמכינה הזו תהיה למסלול שאת גם תרצי לעסוק בו בסופו של דבר. בנוסף, עם לימודים ראליים כמו הנדסה או מחשבים אפשר לעבוד כבר מיד עם התואר הראשון ולעומת זאת עם לימודי מדעי ההתנהגות תהיי חייבת להמשיך וללמוד לפחות לעוד קורס משמעותי או יותר מכך לאחר הלימודים לתואר כיוון שהוא כללי מאוד ואינו מקנה לך תעודה מקצועית. ובכלל, בנימה אישית, הקשיבי לעצמך ולא לאחרים. שלא תתחרטי ותצטערי על ההחלטות שלך לא להתאמץ היום כאשר בעוד כמה שנים כבר לא יהיו לך האפשרויות הללו פתוחות יותר.