היי, התחלתי ללמוד הנדסת תכנה בעזריאלי בירושלים. בסוף השנה התחלתי להרגיש החמצה על זה שלא התאמצתי מספיק כדי להתקבל לאוניברסיטה. לא הצלחתי להתקבל לאוניברסיטת בן גוריון ובאוניברסיטה העברית היו חסרות לי כמה נקודות. הממוצע שלי אחרי סמסטר ראשון הוא מעל 88 ואני שוקל לעבור למסלול של מדעי המחשב בבן גוריון. אני חושש בעיקר מהציונים. בתיכון עשיתי 5 יחידות במתמטיקה בציון 70 ודי בפוקס. בסמסטר שעבר הרגשתי דווקא לא רע מבחינת החומר אבל אני מפחד שאם אעבור לבן גוריון אמצא את עצמי עם ממוצע נמוך (בקושי 70) ואז לאבטוח שהמעבר הזה שווה בכלל. אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים, האם כדאי להמשיך במכללת עזריאלי ולהצליח או להיות ממוצע מינוס בבן גוריון או בכל אוניברסיטה אחרת?
תודה רבה!
ש
שני יונגר
האם לעבור למוסד לימודים אחר
שלום בן,
מכיוון שכל תשובה שאוכל לתת לך היא בגדר השוואה בין מוסדות הלימוד או תעדוף של אחד מהם אשאל אותך רק על סמך איזה מידע החלטת שמסטודנט מצטיין כפי שאתה מצטייר בעיני כרגע תהפוך לסטודנט נכשל במוסד לימודים אחר. אני מניחה שאופי הלימודים הוא שונה, אך בסופו של דבר מאוד תלוי בך ובמידת ההשקעה שלך בלימודים, עד כמה תוכל להצליח בהם. אני מציעה שתערוך את הבדיקות שלך בתקופה הקרובה ואם יש צורך גם תיגש ממש לאוניברסיטאות שהיו אופציה מבחינתך ותשוחח ישירות עם הסטודנטים. בינתיים צירפתי לך סקר שנערך על כל מוסדות הלימוד. אולי המידע בסקר יוכל לעזור לך ללמוד על טיב המסלול ומוסד הלימודים המבוקש. זה יסייע לך בהחלטה היכן ללמוד היכן שאתה כיום או במקום אחר.