לאחר שסיימתי תואר ראשון ללא ערך בשוק העבודה, תקשורת ומזה"ת. הבנתי שעליי לחשב את צעדי מחדש. אני בן 30 וחשוב לי למצוא עבודה קבועה ומכניסה. יש לי רקע בסיסי במחשבים. הדילמה היא האם להירשם לקורס מקצועי בג'ון ברייס לדוגמא, חשבתי על ניהול רשתות או התמקדות בתוכנה, או להירשם ללימודי הנדסאי תוכנה. מתוקף גילי והקושי בלימודי הנדסה לתואר, בצירוף העובדה ששומעים הרבה על כך שהשוק זקוק להנדסאים. זאת אינה שאלה פרסונלית, הקביעה מה מתאים לאדם כזה או אחר היא מורכבת. אלא שאלה כללית, מה השווי בשוק של האפשרויות שציינתי. האם כדאי להירשם לקורס מקצועי או לקחת את המסלול הארוך, לימודי הנדסאי. שבמסלול ערב, הלימודים נמשכים 3 שנים.
H
HackerU
לימודי ניהול רשתות ואבטחת מידע
היי ניר,
לגבי שאלתך בנושא הלימודים השונים, לדעתי חשוב כרגע שתתמקד בדיוק בתחום בו אתה רוצה להתמקצע ובעצם לרכוש לך מקצוע לחיים.
על פי ניסיוני תחום ניהול רשתות ואבטחת המיידע הוא תחום מבוקש בשוק ואף יכול לתת לך את התשובה שחיפשת. במקרה האישי שלך ניר, אולי אף עדיף ללמוד קורס מקצועי באחת ממוקדי הלימוד השונים ברחבי הארץ.
ברובם יוכלו לתת לך מידע מקדים ולייעץ בהתאם כדי שתוכל לקבל את ההחלטה הנכונה בהתאם. כדאי לברר במקומות כגון: מכללת סלע, HackerU, הייפראקטיב ועוד.