רציתי לדעת איפה כדאי לי לעשות תואר ראשון במדעי המחשב? אני גרה בחולון ומבחינת נוחות גם לעבוד וללמוד יש לי עדיפות ל-HIT. מה גם שעשיתי שם פסיכומטרי ואהבתי את המכללה והיחס. מבחינת שוק העבודה זה כדאי לי? ממה שקראתי בהרבה אתרים אני רואה שאין יחס כמעט לאנשים שלמדו במכללה ואין להם ניסיון.. וגם אם כן זה רק לכאלה שלמדו באקדמית ת"א-יפו. הפסיכומטרי שלי 590 ותהיה לי בגרות מלאה כנראה במאי. אני צריכה לעשות מכינה במתמטיקה לפני התואר.. וגם לאחר מכן אין לי תנאי קבלה מספיקים לאקדמית. יש מישהו שלמד בHIT ויודע להגיד לי אם שווה לי לבזבז שם 3 שנים מהחיים וכסף?
ש
שני יונגר
איפה כדאי ללמוד מדעי המחשב?
שלום שירן,
לצערי אינני יכולה כמנהלת פורום להשיב על שאלות מסוג זה הדורשות השוואה בין מוסדות לימוד. אני בהחלט מציעה לך לגשת פיזית למכללה עצמה לפגוש את הסטודנטים במסלול הלימודים למדעי המחשב ולשאול אותם בצורה ישירה על הנושא. אני בטוחה שהם מעודכנים במצב שוק העבודה וההיצע העבודה בצורה הטובה ביותר, שכן הם עתידים לצאת לשוק העבודה ממש בקרוב. יחד עם זאת קחי בחשבון כי מדובר מבחינתך בפרק זמן של עוד 4 שנים מהיום, ככל הנראה, והכל יכול בתחום זה להשתנות מהקצה אל הקצה, שכן עולם ההיי טק והמחשבים בפרט הוא דינמי ביותר.