שלום אני מתגורר בבאר שבע ורציתי לדעת האם מישהו יודע על המכללת נס ? ובנוסף רציתי לדעת מה יותר טוב הסמכה של מנהל רשתות של WINDOWS SERVER 2008 הוא 2003 ו2008 ביחד ?
תודה..........
י
יניב
מכיר את נס-קיימים מלא זמן
השאלה היא האם יצטרכו מנהלי רשתות בעתיד וגם אם כן השכר הוא מינימום התחלתי ורק לאחר התקדמות של שנה ומעלה אולי תקודם וגם לא חסר היום מנהלי רשתות...קיצור תבדוקק טוב ואם מתחייבים לך בכלל לעבודה...
י
ירון
מנהל רשת
לא הם לא מתחייבים אבל הם עובדים הם בזק HOT . איזה קורס מבוקש היום בתחום סיסקו?
י
ירון
CCNA
אני מעדיף ללכת לכיון של סיסקו בנס . השאלה מה הבדל בין מנהל רשת לסיסקו ?ומה עדיף ?
מ
מירב ימיני-פלורנטין
ההבדל בין מנהל רשת לסיסקו
עניתי על שאלה דומה בשבוע שעבר בפורום בתפוז... אינני יודעת אם זה אתה גם שם, אבל אני מרשה לעצמי להעתיק משם את תשובתי:
"כדי לבחור כראוי בין 2 הקורסים צריך להבין מה ההבדל ביניהם. מהנדסי רשתות (MCTIP) קובעים למעשה את מבנה הרשת עצמה, היכן כל שרת ימוקם, מה יהיו הפרוטוקולים בהם הם ידברו אחד עם השני ועם המחשבים הכפופים להם. לעומתם, תפקידם של אנשי סיסקו הוא להגדיר ולשלוט על ניהול התנועה ברשת, על כל מורכבותה ופרטיה. שני סוגי הידע הללו הם קריטיים כדי לנהל את רשת המחשבים בצורה טובה, ואכן בשוק יש ביקוש רב לאותם אלו שמחזיקים בשניהם. השאלה היא היכן להתחיל.
אנשי המקצוע אצלנו ממליצים להתחיל עם הנדסת הרשתות (למרות שהם משוחדים כי הם מהנדסי רשתות בעצמם) . נראה להם הגיוני להכיר את כל השרתים והפרוטוקולים שביניהם עוד בטרם הלימוד על חוקי התנועה עצמם ברשת. הרי לא הגיוני שתקבע חוקי תנועה בכביש כאשר אינך יודע בכלל מאיזה אזור בעיר הוא יוצא ולאן הוא מגיע.. קודם דע כיצד להקים את העיר, ולאחר שכל התשתית מוכנה – אז תלמד כיצד להחיל עליה חוקי תנועה."
בהצלחה!
מירב ימיני-פלורנטין יועצת לימודים היחידה ללימודים חוץ אקדמיים מכללת רמת גן