שלום, אני בוגר תואר ראשון בכלכלה ומעוניין לעשות הסבה, הציעו לי לעשות קורס CCNA ואמרו לי שזה תחום שיש בו המון עבודה עם שכר טוב וקורס לא ארוך במיוחד. אשמח לשמוע חוות דעתכם האם כדאי לעשות זאת? האם ניתן למצוא עבודה ללא ניסיון או רקע? מה רמת השכר למתחיל ואופק קידומי? והאם העבודה היא מול מסך בלבד או שיש גם התעסקות פיזית קלה מידי פעם?
אשמח לכול מידע נוסף. תודה!
ש
שני יונגר
האם כדאי ללמוד קורס CCNA
שלום אמיר,
זה עניין שלך בלבד להחליט החלטה שכזו, שכן אלו לימודים המכוונים את בוגריהם לעבודה טכנית. אם אתה טוב בתחומים הטכניים, אני מאוד בעד, אבל צריך זיקה למחשבים מהפן הטכני כלומר ידע ב-PC הוא יתרון. לגבי מציאת עבודה ללא ניסיון, קשה היום למצוא באופן כללי, לכן כל נושא ה-PC הוא יתרון כל כך גדול שכן שם קל מאוד לצבור ניסיון והידע מתחום זה הוא חשוב כל כך לתחום הרשתות. לכן המלצתי אליך היא או ללמוד את שני הקורסים בזה אחר זה או במקביל, לשיקולך או ללמוד רק את קורס CCNA ולקווה שיקבלו אותך ללא הידע בתחום ה-PC. אתה יכול לראות בברור ממודעות הדרושים בתחום מה דורשים כרקע הכרחי לעבודה בתחום. חשוב על כך, כי זו יכולה להיות השקעה בהחלט טובה מבחינתך, אם אתה טוב בכל הנוגע לטכנאות מחשבים. לגבי השכר, השכר ההתחלתי בתחום הוא דווקא לא גבוה במיוחד ועומד על 7000 ש"ח בערך. אך עם ניסיון והרחבה של סמכויות וקורסים נוספים אפשר להגיע גם לשכר של 16000.
הסמכת CCNA
שלום אמיר, ההחלטה האם ללמוד קורס כזה או אחר היא החלטה שלך בלבד. אני ממליצה לך לעשות בדיקה ולראות מה התכנים הנלמדים בקורס והאם הם מתאימים לכישורים ולתחומי העניין שלך. ברוב מקומות העבודה כן ידרשו ניסיון ולכן כדאי לבדוק על קורסים שנלמדים במוסדות שמתחייבים לעבודה. התחום נלמד ב: האקריו, ג'ון ברייס, נס ועוד. בהצלחה :)