שלום. יש לי שאלה. אני רוצה לעבוד במחשבים בבניית אתרים או תוכנות, אבל אני בעיקר מתחבר לצד הפרקטי של העיצוב ואיך שהאתר יהיה ידידותי ויעיל. אמרו לי ללמוד תקשורת אינטראקטיבית. אני רוצה לעשות גם תואר ראשון, השאלה היא האם תואר במדעי המחשב יהיה טוב בשבילי? זה יוסיף לי כלים לעבודה? זה יעזור לי בקבלה לעבודה? מה אתה ממליץ לי? תודה עמי
ש
שני יונגר
תחום העיצוב או התכנות?
שלום עמי,
אם אתה מתחבר יותר מהכל לתחום של ידודיות האתר, אתה צריך ללמוד קורס UI/UX אשר עוסק בדיוק בזה. מכיוון שמדובר בקורס לצורך תעודה זנ ממש לא סותר לימודי עיצוב גרפי לאתרי אינטרנט או תכנות או בניית אתרים, אתה בהחלט יכול לשלב את התחומים ולהרחיב את תחום ידיעותיך. אם אתה רוצה ללמוד תואר ראשון, אז אין כיום ממש תואר שמשלב גם את התחום עיצובי וגם את התחום הטכני של בניית האתרים או התכנות, אז אולי כדאי שתבחר בתואר ראשון אקדמי מאחד משני המסלולים ואת התחום האחר תלמד לצורך תעודה, זה נשמע לי כמו פשרה טובה בין התחומים. התואר במדעי המחשב יכול להיות מצוין, לצורך למידת תכנות. אין שם עבודה יצירתית במיוחד מתחום העיצוב, זו פשוט לא המטרה של התואר. בתואר ראשון למשל בתקשורת חזותית תלמד את כל תחומי העיצוב למיניהם. לגבי שאלתך בעניין מציאת העבודה, אני חייבת להודות שלא הבנתי איזו עבודה בדיוק את מחפש. אולי כדאי שתחשבו על זה עוד קצת, בכל מקרה הרישום למרבית המסלולים האקדמיים לשנה הקרובה עומד להסתיים, אולי זה יכול להיות זמן טוב עבורך ללמוד קורס לצורך תעודה שיסתיים לפני תחילת הרישום לשנה הבאה וייתן לך קצת הבנה לגבי מה שתרצה לעסוק בו באמת.
המשך
שלום שני. קודם כל תודה על התשובה. אני אנסה להסביר יותר טוב מה אני מחפש.. אני לא רוצה לעסוק בתחום עיצובי וגרפי בלבד, מעניין אותי ליצור אתרים ותוכנות אך אני רוצה שיהיה לי ידע שאוכל גם להיות יצירתי ולעשות ולתכנן ולא רק לעבוד בתכנות באופן טכני. אמרו לי שאם אלמד מדעי המחשב אוכל ללמוד גם שפות תכנות לבד ולהיות הרבה יותר מקצועי.. וכדאי לי להשקיע במדעי המחשב. זה כיוון נכון בשבילי?
ש
שני יונגר
מדעי המחשב או קורסים בבניית אתרים
שלום עמי,
תחום בניית האתרים ועיצוב האתרים יכול לבוא לידי ביטוי משני כיוונים, גם מעולם התכנות, כלומר לימודי מדעי המחשב וגם מתחום לימודי התעודה בו לומדים פשוט תכנות המיועד ספציפית לבניית אתרים וכן לומדים על העולם של בניית האתרים וכל הנוגע אליו. אני חושבת שאין סתירה בין התחומים אלא הם יכולים רק להשלים זה את זה. אם הייתי צריכה לבחור במקומך במסלול המתאים לי, ככל הנראה הייתי מתחילה בלימודי התעודה, כדי להבטיח לעצמי אפשרות לתעסוקה בהלך לימודי התואר הראשון ולאחר מכן הולכת ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב. דבר חשוב שכדאי שתיקח בחשבון, כיום עיקר בנוי האתרים אינם אקדמאים או שלא עברו במסלול הזה כדי להיות בוני אתרים, כישרון הוא הכרחי, אבל לא מחייב לימודים אקדמיים. הלימודים האקדמיים, יכולים להוות עבורך רשת ביטחון במידה ותרצה שינוי עתידי או התרחבות מקצועית בתחום התכנות.