שלום לכולם. התחלתי השנה (אוקטובר 2013) ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה העברית, אך לצערי הרב החלטתי לפרוש לאחר כחודש וחצי בעקבות הלחץ האדיר, בשל הקרירות שהמערכת הפגינה ובשל המספר העצום של התלמידים אשר מקשה על התנהלות השיעור ועל ההבנה. עם הזמן הבנתי שאני עדיין מעוניין ללמוד מדעי המחשב, אך במקום להינעל על האוניברסיטה העברית, התחלתי לחשוב גם על אופציה של מכללה - מכללת הדסה, שם מן הסתם הכיתות קטנות יותר ויש יחס אישי. עם זאת, חשוב לי מאוד להצליח בעתיד ואני יודע היטב שמידת היוקרה של מוסד הלימודים משחקת תפקיד משמעותי. לכן, אני נורא מתלבט כיצד לפעול והאם לחשש שלי מפני תעסוקה\רמת שכר בעתיד אם אחליט ללמוד במכללה יש בסיס מוצק או שההבדל ביחס בעתיד הוא לא משמעותי.
אשמח לשמוע את דעתכם :) (בין היתר אשמח גם לשמוע האם החוג למדעי המחשב במכללת הדסה נחשב לטוב)
חשבתי גם על אופציה שאלמד בסמסטר הקרוב קורס או שניים באוניברסיטה הפתוחה על-מנת להקל על הלחץ, או גם לפרוס את התואר על פני יותר משלוש שנים. בכל מקרה אני חושב שהמכללה עונה לי על כל הבעיות אך החסם היחיד זה היוקרה והחשש מתעסוקה בעתיד.
תודה מראש לכל העוזרים, זה נורא נורא חשוב לי!
ש
שני יונגר
מעבר מהאוניברסיטה למכללה
שלום ניר,
קשה לענות על השאלה שלך במלואה ולהימנע מהשוואת בין מוסדות לימוד, שלמנהלי הפורום אין לעסוק בהשוואות כאלו אלא לשמור על גישה ניטרלית מול כל מוסדות הלימוד.
עכשיו אתייחס לדברים שכתבת. אם האוניברסיטה מקשה עליך, את בוודאי לא הסטודנט הראשון. בתואר ראשון המערכת האוניברסיטאית אינה קלה וקרירות היא אחת הדרכים לתאר אותה. במכללות בהחלט יש יחס יותר אישי הכיתות קטנות יותר ואלו נותנים תחושה קלה יותר במהלך הלימודים. ללמוד מספר קורסים כדי להקל על עצמך את השנה הראשונה, זה לא מומלץ במיוחד, גם כי לא תוכל להיות בטוח שתקבל את הפטור שאתה מעוניין בו וגם הארכת התואר יוצרת קושי נוסף וכדאי להתחיל ולסיים אותו כמו כולם ב-3 שנים. לגבי יוקרה, אתה תצטרך לעשות החלטות לפי מה שאתה תופס כיוקרתי ומה הכי חשוב לך. יש לך כאן כמה שיקולים כבדי משקל שתצטרך לעשות החלה, מה הכי חשוב לך לפני שאתה מחליט מה לעשות לקראת השנה הבאה.
לימודים באוניברסיטה הפתוחה ומכללת הדסה
שלום שני. הבעיה המרכזית שלי היא שאני עובד לאט חרף השקעתי הרבה - דבר שגורם לי לחשוש באופן רציני לגבי מידת הצלחתי באוניברסיטה ובלחץ האדיר שם. אי לכך, אינך חושבת שפריסת התואר על פני יותר שנים (כמובן שאתאמץ לסיים כמה שיותר מהר) אינה יכולה לעזור לי? ולגבי לימודים באוניברסיטה הפתוחה - ביררתי עם האוניברסיטה העברית והם הבטיחו לי שאהיה זכאי לפטור אם אקבל ציון של 75 ומעלה, ולמרבה הפלא רק במכללת הדסה לא הבטיחו לי שאתקבל אלא אמרו שבדיעבד ראש החוג הוא זה שמחליט אם הוא מכיר בלימודים או לא. לכן אני חושב דווקא שהם יכולים לעזור לי. מה דעתך? עוד שאלה: האם לפי דעתך, כדאי לי להיות בוגר אוניברסיטה עם ציון סביר/בסדר, או בוגר מכללה כמצטיין? תודה מראש, ניר.