שלום, סיימתי תואר ראשון ושני בביוטכנולוגיה וגיליתי ל"הפתעתי" שאין הרבה עבודה בתחום. אני מעוניין לעשות הסבה לתחום של תכנות (יש לי רקע בשפת תכנות c++). שאלותי: 1. אני חושב ברצינות ללמוד במכללת הי טק. האם זה נכון שהם מתחייבים למצוא עבודה למי שסיים בהצלחה? ואם כן באיזה שכר מדובר (לפחות המינימלי)? 2. שמתי את עיני על תחום האינטרנט בדגש על PHP. מבחינה כלכלית האם זהו תחום "חם"? אני חושש שאחרי שאסיים את הקורס אגלה שאין הרבה ביקוש לתחום (כמו שאני רואה בתחום הביוטכנולוגיה). 3. האם הידע שאני אצבור במהלך הקורס ניתן לשילוב עם התחום המדעי כמו ביואינפורמטיקה? האם קורס זה ייתן לי כלים שאני אוכל ליישם במדעים? תודה על העזרה
מ
מר חן בירן
הי אופיר
1 - זה נכון שמכללת הי-טק מתחייבת למצוא עבודה לבוגרים אבל אם אינני טועה ב6/4 נפתח המועד האחרון שכולל התחייבות להשמה והתנסות, שווה לך לבדוק עצמאית. שכר? אני מאמין שהשכר הממוצע בשוק 9-12 K בערך. 2 - PHP היא שפה מצויינת שפונה בעיקר לבניית אתרי אינטרנט, אם יש לך רקע בC++ עדיף שתפנה לשפות מורכבות יותר (ורווחיות יותר )כמו C# שתאפשר מיצוי אמיתי של פוטנציאל - יש המון ביקוש לכל עולם התוכנה האינטרנטי - אין ממה לחשוש בכלל. 3 - סביר להניח שכן, מסלולי הכשרה נוגעים בהמון תחומים אבל הגיוני שאם תרצה לחבור למדעים מדוייקים ומסורתיים כמו ביואינפורמטיקה תצטרך לעשות השלמות מקיפות יותר לתחום הספציפי הזה. בכבוד רב, חן