שלום! אני סימתי תואר ראשון במנע"ס התמחות בניהול, יש לי 7 שנות נסיון בהנה"ח ורוצה להתחיל משהו חדש. הייתי היום בפגישת ייעוץ ב1 המכללות ללימודי מחשבים וייעצו לי ללמוד קורס הדרכה והטמעת מערכות מידע. לאחר התייעצות עם אנשים שעובדים בתחום המחשוב ייעצו לי ללמוד ניתוח מערכות מידע. אציין שאני אמא עובדת ורציתי לדעת מספר דברים. ראשית במה יהיה קל יותר למצוא עבודה באזור? באיזה תחום מסלול ההתקדמות יותר מהיר? האם בניתוח מערכות מקבלים שכר הולם גם כשאין ניסיון? היכן עדיף ללמוד? והאם יש נושא עדיף על שני קורסים אלו?
ש
שני יונגר
האם ללמוד בדיקה או הטעמת תוכנה
שלום חיה,
חשוב שתבחיני בין מה שהמכללות מציעות לבין מה שהשוק דורש. ראשית, קחי בחשבון שבתחום של המחשבים מעדיפים צעירים. שנית, השכר של בודקי תוכנה או הטמעת מערכות מידע הוא מאוד נמוך. אני חוששת שאת עלולה למצוא את עצמך עם תעודה, פחות כמה שקלים בכיס ובלי עבודה. כדאי שתעשי חיפוש במודעות דרושים לעבודה ותראי מה קורה שם. עכשיו זו תקופה טובה לבדוק כי יסית יש הרבה משרות פתוחות במשק. זו הדרך לקבל אינדיקציה. בנוסף, את תמיד יכולה להתייעץ עם אשת השמה בתחום לשמוע מה הסיכויים שלך. אין לאף אחד אינטרס לשקר לך. לשאול לא עולה כסף.
אם עברת את גיל 35, כדאי מאוד שתבדקי טוב מה הסיכוי שלך בתחום.