2. האם מומלץ ללמוד מדעי המחשב גם למי שיותר חלש במתמטיקה (אני שואל בשביל אדם שלמד 3 יח"ל מתמטיקה בתיכון). 3. האם מומלץ ללמוד מדעי המחשב גם למי שיותר מתעניין בפיתרון בעיות ותקלות מחשב ? 4. האם כדאי לשלב את המקצוע מדעי המחשב יחד עם מקצוע אשר אינו קשור במישרין למדעי המחשב (משפטים/כלכלה/קרימולוגיה (לצרוך העניין) ? תודה רבה !!
ש
שני יונגר
לימודי מדעי המחשב
שלום נתי,
גם אם למדת רק ל-3 יחל' בתיכון זה לא אומר שאתה בהכרח חלש במתמטיקה. לכולנו היו מקצועות שהיינו חלשים בהם במהלך שנות בית הספר וזה לרוב בגלל מורים שלא ידעו ללמד אותנו. אני מניחה שהמדד הטוב ביותר שלך לגבי יכולת הלמידה שלך של מתמטיקה היא להשלים את הבגרות ל-5 יחל' ולראות אז. זה יהיה המדד האמיתי.
לגבי הלימודים האקדמיים למדעי המחשב, ללא מתמטיקה ברמה גבוהה לא תוכל ללמוד את התחום. מלבד זאת מתמטיקה ברמת 5 יחל' היא חובה.
לגבי שאלתך השנייה, למי שמעוניין ללמוד איך לפתור בעיות במחשב וכו', עדיף ללמוד טכנאות מחשבים ו-QA ופחות מדעי המחשב, למרות שאין סתירה בין הדברים וכלל שיש יותר ידע בתחומי המחשב השונים כך המומחיות גדלה וגם היכולות בכל התחומים.
לגבי השילובים, אני באופן אישי לא משתגעת על שילובים שאינם הגיוניים, כך שיש לבחור בשילובים שבהכרח יביאו לך ערך מוסף או תועלת בעיני. או שהשלוב בין התחומים באמת יוסיף עניין בעיניך ללימודים (בעל חשיבות פחותה בעיני).
זו דעתי בעניין הלימודים, אינך חייב כמובן לקבל אותה.