שלום למנהלי וחברי הפורום, נתקלתי בשני קורסים MCITP ו MCITP ורציתי לברר מה בדיוק ההבדל ביניהם? האם תעודת ההכשרה שמקבלים היא שונה? כמו כן, רציתי לדעת האם ישנה דרישה לידע או ניסיון תעסוקתי בקבלה לקורס מסוג זה.
ש
שני יונגר
MCSA/MCITP
שלום שחר,
אלו שני קורסים המשלימים זה את זה בתחום ניהול הרשתות. מומלץ כמובן ללמוד את שניהם כדי לקבל את הידע המקיף בתחום ניהול הרשתות. יש מסלולי לימודים הכוללים את שני התחומים יחד. למעשה קורס MCSA הוא הקורס העוסק בשרתים הישנים יותר של מייקרוסופט ואילו MCITP עוסק בדור החדש של השרתים.
מקווה שעזרתי במשהו, שני
ס
סרגי
לגבי התשובה של שני
מייקרוסופט חזרו למודל ההסמכות הקודם שלהם. הסמכת MCITP לא קיימת יותר היום, זה חזר להיות MCSA. תלמידים שיש להם הסמכת MCITP יהפכו אוטומטית לMCSA.
ההבדל בין השניים הוא יותר בהסמכות ההמשך - לשם התווספו מבחנים. אבל בהסמכה הזו, אין כל שינוי, למעט העובדה שכבר לא עובדים על שרתי 2003.
שחר במידה ואתה מעוניין ללמוד את התחום הזה, אני מציע לך לבדוק מה רמת הביקוש בשוק, מאחר ואנשי MCSA/MCITP יש בכמויות. אם כבר, אני מציע לך ללמוד LINUX זה ייתן לך ייחודיות בשוק, ומעבר לזה שהתחום הזה הולך ומתחזק אני למדתי באינטרביט (לדרגת red hat, אבל לא עשיתי את ההסמכה, כי התקבלתי לעבודה גם בלי זה, אז היה חבל לי על הכסף והזמן). הם סבבה לגמרי שם. אבל יש עוד הרבה מקומות שמלמדים את זה.