אני מתחיל באביב הקרוב ללמוד אך עדיין מתלבט איפה. ההתלבטות העיקרית היא בין המכללה למנהל לבין המרכז האוניברסיטאי אריאל איפה יותר "נחשב"
מ
מדעי המחשב
התלבטות
אני לא רוצה להביעה דעה אישית לכן אני אציג לכך כמה נקודות למחשבה. 1. שכר הלימוד באריאל הוא שכר לימוד אוניברסיטאי סביב ה10 אלף לשנה במכללה למינהל שכר הלימוד סביב 30 אלף לשנה. בגלל שאריאל מתוקצבת ע"י המדינה והמכללה למינהל לא. ומעבר לכך אם סיימת שרות צבאי לאחר 2010 מגיע לך מלגת שנת לימודים באריאל מטעם המדינה כלומר שנה ראשונה חינם. 2. אריאל מוכרת ע"י המל"ג כמרכז אוניברסיטאי(תהליך הפיכה לאוניברסיטה) ושנה הבאה עתידה להפוך לאוניברסיטה לכל דבר. 3. אריאל חתמה על הסכם עם מרכז ההשקעות סקולקובו(עמק הסיליקון הרוסי) ומקימה בשיתוף הרוסים בארץ "מרכז ישראל-סקולקובו" - מרכז השקעות בתחום היי טק. שזה נוגע מאוד לתחום שלך. וגם ידוע לי שמתקיים קשר עם מייקרוסופט. 4. באריאל יש למעלה מ28 תוכניות לימוד אקדמיות במכללה למינהל 8. 5. הסגל האקדמי הקבוע באריאל מונה 260 ובמכללה למינהל 161. 6. באריאל יש יותר סטודנטים מהמכללה למינהל אך ההבדל זניח. 7 באריאל יש למעלה מ10 מכוני מחקר שאחד מהם הוכרז בעל מעמד של מוקד ידע לאומי ובמכללה למינהל 2. 8. באריאל הוקומו כמה חברות סטארטאפ במכללה למינהל לא. 9. באריאל יש מעונות סטודנטים ובמכללה למינהל אין. מעבר לכך, אני ממליץ לך לקרוא קצת בויקיפדיה ובאתרי שני המוסדות כדי להחליט עם עצמך.
ע
עידן
ועדיין...
ראשית תודה רבה על התשובה, לא יכולתי לדמיין תשובה מלאה יותר ומפורטת פותחת עיניים ומחשבה כמו התשובה המושקעת שקיבלתי. תודה אמיתית
דבר נוסף, השיקול שמבלבל אותי הוא לא המעטפת כדוגמת מגורים או מספר תלמידים ומחיר. הבלבול הוא רמת התואר ובמילים אחרות הקורסים הנלמדים נושאי הבחירה ומסלולים בתוך החוג. רוצה לומר, איפה אספוג יותר ידע ויכולות. אני לא שואל מתוך התעצלות לברור ולחפש בעצמי, ברשותי סילבוסים של 2 המוסדות אך איני יודע להבחין מה נחשב יותר ולכן אני זקוק לעזרה. אשמח להתייחסות נוספת ושוב תודה
ה
התלבטות
מדעי המחשב
שני התארים מוכרים ע"י המועצה להשכלה גבוהה, באשר לרמת התואר אני חושב שאריאל נחשב יותר ומוכר יותר בעולם ובגלל זה הוא עומד להיות משודרג לאוניברסיטה. עם זאת, מדובר בשני מקומות על רמה. עם מרצים מהשורה הראשונה.
ש
שירן כהן
תשובה לעידן- התבלטות בין מוסדות לימוד
שלום עידן
אני קוראת את דברייך ומבינה את התלבטותך הכנה. מאחר ואני יועצת לימודים של המסלול האקדמאי המכללה למנהל, אני מנועה מלדרג. אני ממליצה כי תגיע לפגישות ייעוץ בשני המקומות, שוחח עם בוגרים ועם סטודנטים, שוחח עם מרצים מטעם שני המקומות ואולי אפילו תבקש להיכנס לשיעור ולהתרשם בצורה הטובה ביותר מהתכנים ומהמסלולים. מקווה שעזרתי!
אשמח לענות על כל שאלה בהמשך
י
יונתן
תגובה לרשימת המכולת
1. אמנם שכר הלימוד באריאל הוא שכר אוניברסיטאי מול שכר לימוד יותר יקר של המכללה למנהל אך רמת הלימודים והשירות באריאל נמוכים מאוד. 2. גם המכללה למנהל ומכללות אחרות נוספות מוכרות על ידי המל"ג כך שאין ממש הבדל. אם בשנה הבאה אריאל תהפוך לאוניברסיטה זה עדיין לא אומר אוטמטית שהיא יותר טובה ממוסדות לימודים אחרים. 3. מוסדות לימוד אחרים כמו המכללה למנהל או האקדמית תל אביב יפו עובדות עם חברות גדולות במשק כך שבקלות ניתן למצוא עבודה אחרי סיום התואר. 4. אז ? לא הבנתי את הנקודה ? 5. גם את זה לא הבנתי ?! איך כמות האנשים בסגל האקדמי משפיעות על איכות מוסד הלימודים או רמתו. זה שבאריאל אולי יש יותר מרצים זה לא אומר שאריאל יותר טובה ממוסדות אחרים. קשקוש. 6. למכללה למנהל יש 32000 בוגרים ובנוסף עוד 12000 סטודנטים. לא מכיר מוסד אחר אולי למעט אוניברסיטת תל אביב, בר אילן ובן גוריון שיש בהם כ"כ הרבה סטודנטים ויותר חשוב - בוגרים. 7. שטויות. תיכנס לדפי הויקיפדיה של המכללה למנהל ותראה שיש יותר מכוני מחקר. 8. נו אז ? 9. נכון. במכללה למנהל אין מעונות ובאריאל יש.
אני שונא שאנשים סתם מקשקשים וכותבים תגובות מטעם. אז הנה אני מביא את הצד השני בתור סטודנט למדעי מחשב מהמכללה למנהל. אין לי מטרה שתבוא ללמוד כאן, רק קח בחשבון שהתגובה הזאת ממומנת על ידי אריאל ומלאה בקשקושים שלא מציגים נאמנה את רמת הלימודים ואיכות המרצים. בהצלחה לכולם, איפה שתבחר ללמוד.
ד
דניאל
בחירת מוסד ברמה גבוהה
היי אני חושב ששני המקומות ברמה גבוהה מאוד והבחירה קשה. המרכז האוניברסיטאי אריאל נחשב מאוד בשוק וכך גם המכללה למנהל. אפילו לפי דעתי מדובר בשתי המכללות המובילות בארץ. וראיה לכך מדובר במוסדות עם כ- 12000 אלף סטודנטים. אבל בתגובה ליונתן אני לא מבין איך אתה קובע שרמת הלימודים והשירות באריאל נמוך מאוד?? וכמות אנשי הסגל האקדמי משפיעה מאוד. כמה חברי סגל אקדמי יש לעומת מספר הסטודנטים. זה נותן אינדיקציה על איכות השירות לסטודנט ועל היקף המחקר. וחבל שאתה מתייחס בזלזול לתגובות של אחרים.
ש
שני יונגר
כדאי לברר לעומק
שלום עידן,
קראתי את כל הדברים שנכתבו על-ידיך ועל ידי חברי הפורום השונים. אני רוצה להציע לך למרות כל כיווני המחשבה שהוצעו כן שתלך ותראה בעצמך.
אמנם ציין אחד הכותבים שהבוגרים הכי חשובים, אך אין לך דרך לפגוש אותם. מה שכן אתה יכול לעשות הוא לפגוש סטודנטים בשנים ג או ד תלוי במסלול הלימודים ולשמוע מהם מה הסיכויים שלהם בחוץ אח"כ. אני מניחה שזו הסיבה בגללה אתה מחפש מוסד לימודם שהוא טוב יותר או הכי טוב בשבילך כי ההשלכות על טיב מקום העבודה שתוכל למצוא לאחר מכן משמעותי מאוד. עוד הייתי ממליצה לך לדבר עם רכזי השמה בחברות להשמת עובדים במידה ואתה מכיר מי שעוב בתחום וברר מולם אם תואר מכאן או מכאן יכול לשנות את השיקול שלהם בהשמתך.