היי, אני שוקל ללמוד קורס תכנות ורציתי עצות לגבי מה כדאי לי. השאלה שלי היא לגבי 2 האופציות הבאות: קורס JAVA וקורס דוט נט. קראתי הרבה אודות 2 הקורסים ולפי מה שאני מבין מדובר בקורסים די שווים אחד לשני (בנוסף, האורך והעלות שלהם כמעט זהים מה שדי מאמת את עניין השוויון שלהם). ברור לי שמדובר ב2 סוגים שונים של תכנות (האחד זה פלטפורמה בעוד שהשני מתבסס יותר על תכנות קלאסי). המטרות שלי הן: 1. לעבוד מהבית כפרילנסר/עצמאי. 2. לעבוד בעיקר בתחום של בניית אתרים פשוטים ומורכבים ופיתוח אפליקציות. לפי המטרות שפירטתי האם קורס תכנות זה מה שאני מחפש ואם כן איזה עדיף מבין השניים? האם הקורסים יביאו לרמה כזאת שאוכל לעבוד לבד? בשיחת ייעוץ נאמר לי שהקורסים בנויים לפי המודל העסקי, כלומר מותאמים כך שהבוגרים יוכלו להשתלב בעבודה בחברות ופחות מתאים לעבודה מהבית, האם זה נכון?
תודה לכל העוזרים.
H
HackerU
קורסי תכנות
דניאל שלום, השאלה לגבי ג'אווה ודוט נט הינה שאלה ידועה, אתן לך רקע בקצרה: השכר בתחום הג'אווה יותר גבוה מאשר בתחום הדוט נט. בעיקר משום שהקוד הינו מורכב ומסובך יותר. בנוסף אתה יכול לגשת לליבה בזמן התיכנות (ג'אווה = קוד פתוח) דבר המאפשר דינאמיות מלאה בתיכנות ויצירת ממשק משתמש (UI) נוח הרבה יותר מאשר בשפת הדוט נט. יחד עם זאת תיכנות ה - WEB של ג'אווה מיועד יותר לתוכנות מורכבות ולא לבניית אתרים. היתרונות של הדוט נט הן שהשפה הינה של מייקרוסופט עם תעודות בינלאומיות של מייקרוסופט. והתיכנות ב-ASP.net הוא תיכנות שמתאים מאוד לבניית אתרים. עצתי אלייך היא למד את 2 הפלטפורמות, והתמחה באנדרואיד (פיתוח אפליקציות לסלולאר), וכך תוכל להיות כל מה שתרצה בתור עצמאי.
דרך אגב, יש קורסים כאלה בכל מיני מקומות, ואולי אפילו תמצא מקום שיתן לך את כל התכנים (C#, ASP.NET, AJAX, JAVA, J2ME) במקום אחד.
ממליץ לך לברר ב HACKERU ובג'ון ברייס ובמכללות נוספות בתחום המחשבים.