לאחר תואר ראשון במדעי המחשב, יש לי ידע רב בתחומים רבים, יותר תיאוריה ופחות מעשי. וכרגע למרות התואר הנחשב והציונים הטובים- קשה מאד להיכנס לעבודה ללא ניסיון. [בתור מתכנת מתחיל] -אני רוצה לדעת מה היתרון של תואר שני במחשבים? -האם זה נותן יותר סיכוי למציאת עבודה? -האם זה משדרג מבחינה מעשית?- כי הרי לימודים ועבודה לא ממש מקבילים מבחינת הידע שנצבר. -האם נכון ללמוד תואר שני בעוד אין לי ניסיון בתחום? או כדאי לרכוש קודם ניסיון תעסוקתי??
בתודה! תמר
ל
לוטם
תואר שני במחשבים
היי תמר, לתואר שני יש בעיקר הטבות מבחינת גובה המשכורת שתקבלי (גמול לימודים אקדמיים), אולם בתחום שלך קורסים מעשיים יעזרו לך הרבה יותר במציאת עבודה. בנוגע לשאלה "האם זה משדרג מבחינה מעשית?" כמובן שתואר שני יקנה לך גם ידע נוסף, אבל כמו שכתבת "לימודים ועבודה לא ממש מקבילים מבחינת הידע שנצבר". האם נכון ללמוד לתואר שני למרות שאין לך ניסיון בתחום - אין מניעה לעשות זאת, אבל משתמע מההודעה שלך שהמטרה העיקרית לשמה את רוצה לעשות תואר נוסף היא כדי למצוא עבודה ולכן האופציה של קורסים, עדיפה.
חלק מהמכללות גם מתחייבות להשמה לעבודה עם סיום הקורס (בכפוף לגיליון הציונים). את מתעניינת בהיבט מסוים של פיתוח ותכנות (ווב, חומרה, אבטחה וכו')?