שלום אני כבר ארבע שנים מתעסק באבטחת מידע וסיסטם, אני רוצה ללמוד במקביל לתואר ראשון שבעזרתו אוכל להתקדם לתפקידים של ניהול תשתיות או cto. איזה תואר לדעתך הכי כדאי ללמוד?
תודה
ג
גב' הגר צימרמן ביקובסקי
MCITP Extreme | CEH | CISO | VMwear
היי דני
אילו הסמכות יש לך? קצת חסר לי מידע כדי לענות לך בצורה ממוקדת, אבל בגדול נראה שמתאים לך זה MCITP Extreme שהוא מסלול בלעדי למצטיינים/מתקדמים (מסלול מהיר של 6 חודשים בלבד), מיועד לבעלי רקע בתחום הרשתות ו/או הסיסטם, השואפים למצוינות ולהתקדמות מהירה בתחום. המסלול מכין אותך ל-5 בחינות הסמכה בינלאומית של חברת Microsoft.
אם יש לך כבר את ההסמכות של MCITP, אני ממליצה לך ללכת למסלול CEH (Certified Ethical Hacker) הסמכה זו נחשבת כיום כבעלת הסטנדרט הגבוה בתחום אבטחת המידע. זהו תחום מעניין ומבוקש על ידי ארגונים וחברות אשר מעסיקות פורצים מקצועיים בכדי לבחון את איכות האבטחה של המערכות הארגוניות שלהם.
ובאותו תחום של אבטחת מידע, ישנו מסלול הכשרה למנהל אבטחת מידע - CISO ( Chief Information Security Officer) הדגש במסלול הוא על פיתוח דרכי החשיבה הייחודיות להן נדרש הממונה על ביטחון המידע (CISO). מעבר לרקע תיאורטי חזק, והתנסות מעשית רחבה, המסלול מתמקד בהבנת הסיכונים הטמונים ביכולותיהן של מערכות ארגוניות, בטכנולוגיות IT, בנהלי עבודה, בחשיבה אבטחתית שאינה שלמה, ובאופנים בהם ניתן לגשת למתן מענה אבטחתי הולם לסיכונים הללו.
אתה יכול גם ללכת על קורס נקודתי ב- VMware ולהתמקצע בכל הקשור לוירטואליזציה ומחשוב ענן.