אני מחפש להבין את ההבדל בין לימודי מנהל עסקים לתואר ראשון ולימודי כלכלה לתואר ראשון. אם אני מה שמעניין אותי זה עסקים איזה מקצוע אני אמור לבחור?
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום שי
ההבדל בין לימודי כלכלה למנהל עסקים בא לידי ביטוי בכך ש: לימודי מנהל עסקים מקנים את הכלים המאפשרים לנהל חברה כמו: כיצד לממן את הפעילות ולנהל את הצד הכספי,כיצד לשווק את החברה,כיצד לנהל את המשאב האנושי/הצד המיחשובי והיבטים נוספים הקשורים בניהול פעילות עסקית של חברה. (פרטים נוספים לגבי מנע"ס תוכל למצוא בפורום מנהל עסקים) לימודי כלכלה מקנים כלים המאפשרים להבין,לנתח ולהתמודד עם תופעות שונות הקשורות לפעילות כלכלית/עסקית הן ברמת החברה הבודדת והן ברמת המשק כולו . לדוגמא: תופעות כמו אינפלציה,אבטלה,שער חליפין,שער ריבית ועוד משפיעות הן על הפירמה הבודדת , הן על מגזר עסקי שלם והן על המשק כולו.
בוגרי תואר בכלכלה או מנע"ס משתלבים במגוון תחומים בנקים ,חברות הון סיכון, חברות הייטק, קרנות למיניהן, חברות ביטוח, חברות להשקעות, בורסה לני"ע, חברות פיננסיות, חברות ציבוריות וממשלתיות, חברות העוסקות בייעוץ עסקי, כלכלי וייעוץ מס, משכנתאות, שיווק, מודיעין עסקי, שיווקי ואסטרטגי, אנאליסטים ועוד. יש תפקידים שהמעסיק דורש בוגר כלכלה או מינהל עסקים ללא הבדל, ויש תפקידים המיועדים לבוגר תואר ספציפי. ניתן גם לשלב בחלק מהמוסדות לימודי ניהול/מנע"ס עם לימודי כלכלה בהצלחה