שלום! סיימתי שנתיים של שירות לאומי, אני ניגשת בקרוב לפסיכומטרי ואין לי שמץ של החלטה לאן בעצם אני שואפת להתקבל... תקופה ארוכה, (מאז תחילת התיכון) הייתי נעולה על פסיכולוגיה קלינית ועם השנים הבנתי שזה לאו דווקא מתאים לי מבחינת יכולת והתאמה. הנקודה העיקרית שאני מרגישה שממש מגבילה אותי היא שאני דיסקלקולית, די קרוב לקצה של הסקאלה, וזה ממש מגביל את המסוגלות שלי לעמוד בהצלחה בקורסים של סטטיסטיקה (לא התנסיתי אבל אני מנחשת) אני תוהה האם בריפוי בעיסוק הרמה של העיסוק בתחומים הראליים היא גבוהה כמו בפסיכולוגיה והאם מלכתחילה יש לי סיכוי להוציא בפסיכומטרי ציון מספיק גבוה למרות שאני סוג של מלכתחילה סופגת "מכה" בפרק הכמותי? ממוצע הבגרות שלי לפי חישוב של האוניברסיטה העברית הוא10.02. אישרו לי מספר התאמות בפסיכומטרי ועדין אני מרגישה שהעניין עם המספרים חוסם לי את ההתקדמות וזה קצת מייאש... התנסיתי בשירות בתפקידים בעלי אוריינטציה טיפולית ואני מאמינה שיש בי את התכונות המתאימות. חוץ מזה, אני בכלל מתלבטת אם אני לא מקובעת מדי בתפיסה העצמית שלי ואולי יש תחומים אחרים שיכולים להתאים או שילוב של שני תחומים? אני טיפוס מאוד מילולי, בע"פ ובכתב, אבל לא רואה איפה זה מקדם אותי בבחירת כיוון. שקלתי לעשות מבחן התאמה ללימודי קופירייטינג אבל אין לי תשוקה לעצם העיסוק בפרסום... איך פותחים את הראש או לחלופין מתמקדים? אני חושבת שאני מפחדת בכלל לרצות משהו מהחשש הגדול שלא אעמוד בתנאי הקבלה או אתקשה בלימודים עצמם (ריפוי בעיסוק בעברית, למשל.) במהלך השנתיים מחוץ לבית גיליתי שאני מעדיפה תפקיד שמאפשר מרחב פעולה מאשר "לעבוד לפי הספר", מצד שני כל מה שטכני לא מתאים לי כי אני "קלמזי" סדרתית עם בעיה רצינית בתפיסה מרחבית... מהצד השני חשוב לי לעבוד בסביבה שתאפשר לי גם לעבוד אחד על אחד וגם לעבוד עם קבוצה.. יצא לי לעבוד בתפקיד ששילב ענין טיפולי במסגרת של עבודה משקמת, תוך כדי עיסוק בשיווק של המקום ועוד מליון דברים קטנים וממש נהניתי מהמגוון והתנועתיות.. איך אפשר לייצר מציאות שנוגעת בכל מיני דברים? וחוץ מזה, גם מעניין אותי תקשורת בהקשר פוליטי אבל זה כרגע נראה לי לא רלוונטי... איך מארגנים את כל הסלט הזה?
ש
שני יונגר
קצת סדר בבלאגן
שלום שיר,
אני בכלל לא רואה כאן סלט, אלא פשוט אדם מגוון. כאשר כל הגיוון שלך מסתכם בטיפול. ואפשר להיות מטפלת בכמה דרכים במקביל מה שיאפשר לך גיוון בעבודה. כך תרגישי שאת מגשימה את עצמך מצד אחד ומצד שני לא תשתעממי. אני בכלל לא רואה שזה עניין גדול כל נושא הדיסקלקוליה. הרי קורס סטטיסטיקה הוא אחד מבין כמה עשרות קורסים אחרים ואם הציון שלך בו יהיה נמוך בגלל הקושי זה מה יש. מוסדות הלימוד מציעים גם הקלות וגם סיוע בלימודים ללקויי למידה הכל כדי שתצליחי. אין שום מניעה בעיני שתלמדי לתואר ראשון בפסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות וכן קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק או עבודה סוציאלית. מכל אלו תוכלי להמשיך ולהתרחב לתחומי טיפול שונים ומגוונים כגון: תרפיה באומנויות, פסיכותרפיה, תואר שני בפסיכולוגיה, התמחויות בקלינאות תקשורת או התמחויות בריפוי בעיסוק, תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית או טיפולית אחרת וכו'. מכולם תוכלי לפנות לתחום השיקומי ותרגישי שאת נותנת בדיוק את כל כולך ומגשימה את עצמך. אני מאוד ממליצה טרם הלימודים לעבור אבחון לקראת הפסיכומטרי במיוחד כדי להקל על עצמך. או אם את מוכנה לוותר על חלק מהמסלולים הללו ולהתמקד למשל בפסיכולוגיה או עבודה סוציאלית בלבד תוכלי להתחיל את הלימודים דרך אפיקי מעבר באוניברסיטה הפתוחה. שם תימדדי אך ורק לפי הצלחתך בלימודים. כאשר תלמדי קורס כמותי כלשהו, קחי מורה פרטי מצאי כל עזרה שתוכלי כדי לעבור אותו. לרוב אין יותר משניים כאלו במסלולי הלימודים ההומניים הללו. העיקר שתעברי. זה שווה את ההשקעה. ועוד דבר אחרון, את לא "קלמזי" קבלת מתנה. היכולת שלך לעבוד בצורה מרחבית בדרך יצירתית על כמה דברים שונים במקביל היא מתנה. אני מאוד מקווה שתמצאי את הדרך המתאימה לך ושכל המטופלים שלך בעתיד יבינו עד כמה הם זכו להכיר אותך. אני כאן לעוד התלבטויות כמובן, ככל שתרצי ותבקשי.