רציתי לשאול מה ההבדל בין לימודי תואר ראשון במנהל עסקים, לבין בחירת מסלול משולב כגון מנהל עסקים וכלכלה? מנהל עסקים ושיווק? ומה בכלל הצרופים שישנם? האם עדיף לבחור מסלול משולב מלכתחילה (לצורך העיניין, עם כלכלה) או ללמוד לתואר במנהל עסקים להשלים קורסים ובתואר השני ללמוד כלכלה או שיווק..? בהנחה שארצה לעסוק במנהל עסקים בתחום הכלכלי, פיננסי אך לשלב גם תחום של יח"צ, הרצאות והדרכות, אם יש דבר כזה שמאפשר לשלב ניהול קבוצות, פרוייקטים... חסר לי המון יידע בנושא ולכן אני מפחדת לעשות צעד אחד שאח"כ אגלה שיכולתי לבחור במשהו יותר רווחי ונכון...
ח
חמדי טרבולסקי
מנהל עסקים חד חוגי או משולב
שלום זוהר, ניתן ללמוד מינהל עסקים או כלכלה וניהול. תכנית הלימוד במינהל עסקים נפרשת על כל תחומי הניהול ומאפשרת לך לבחור התמחויות: במימון, שיווק, טכנולוגיות מידע , ניהול משאבי אנוש וחשבונאות. לימודי מינהל עסקים מקנים את הכלים המאפשרים לנהל חברה כמו: כיצד לנהל את הצד הכספי, כיצד לשווק את החברה, כיצד לנהל את הצד המיחשובי והיבטים נוספים הקשורים בניהול פעילות עסקית של החברה. כלכלה- הכוונה לשוק ההון, ניהול פיננסי, הכשרת מנהלים לאגפי כספים וחשבות של פירמות עסקיות.לימודי כלכלה מכשירים לחשיבה ולניתוח מכלול רחב של נושאים בתחומי מדעי החברה ולהקנות מושגי יסוד בכלכלה וניהול. מקנים כלים המאפשרים להבין,לנתח ולהתמודד עם תופעות שונות הקשורות לפעילות כלכלית של החברה והמשק לדוגמא: תופעות כמו אינפלציה וכו'.... בהצלחה.
ד
דנה
לימודי מנהל עסקים
חלק ממה שתיארת כאן זה אכן תואר דו חוגי, אבל תיארת פה גם דברים אחרים כמו שיווק ויחסי ציבור, שזה לא תואר דו חוגי, אלא זו התמחות. כלומר, כשאת לומדת מנהל עסקים את יכולה לבחור לעצמך במה להתמחות. כך למשל, אני לומדת מנהל עסקים בקריה האקדמית אונו בחרתי להתמחות במערכות מידע אבל יכולתי גם לבחור מימון ושוק ההון, חשבונאות, שיווק ופרסום או ניהול ומשאבי אנוש.
הכל תלוי במה את אוהבת ומתחברת יותר, ולפי זה תבחרי. בהצלחה!